Süllü: "Vatandaş Ete Süte Hasret Kaldı" Süllü: "Vatandaş Ete Süte Hasret Kaldı"

İYİ Parti İl Başkanı Serdar Ulucan;

"Kıymetli Basın mensupları, Değerli Eskişehirliler;

Bir kaç gündür şehrimizin gündemini işgal eden konular arasında Odunpazarı ilçemiz sınırları içerisinde bulunan, kaçak villa yapıları konuşulmaktadır. Odunpazarı ilçe başkanımız da bu konuda partimizin duruşu ve vakaya bakışıyla ilgili gerekli açıklamalarda bulunmuştur. İYİ parti ailesi olarak bu gibi durumlarda bizim tavrımız da duruşumuz da bellidir. Odunpazarı Belediyesi konu ile ilgili açıklamalarından sonra, partimiz ilçe başkanlığımız konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuş, kamuoyundan öğrendiğiniz bilgilere göre de inşaa edilen Yapı sahiplerinden bir tanesi, kendi şahsi imkanlarıyla yıkımını gerçekleştirmiş diğer yapıların yıkımı içinde Odunpazarı Belediyesi gerekli hukuki girişimlerde bulunmaktadır. Bu konuda Odunpazarı Belediyemizin göstermiş olduğu hassasiyetten ve çabalarından dolayı İYİ parti olarak kendilerini desteklediğimin Eskişehir kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.

Burada önemli olan konu devletimizin yönetim kadrolarında bulunan kişilerin, Hükümetten aldığı destekle ve yıllardır yapılan yanlış politikalar üzerine bir af ülkesi haline dönüştürülen memleketimizde, vatandaşın kendince zaten af çıkar diyerek elinin cesaretlenmesi bu ve bunun gibi durumlara tevessül ederek kanun dışı işlere rahatlıkla girişim yapabilmesidir. Üstelik bu örnekte kaçak yapı yapanlar sıradan vatandaşlar değil, iktidar çevreleri tarafından şımartılan para babalarıdır. Garip gurebanın evini yıkanlar söz konusu sırtını iktidara dayayanların saray yavrusu yapılarına sessiz kalmaları bizleri derinden yaralamaktadır.  

Çevre şehircilik il müdürü  %97’si Saray’a yakınlığı ile bilinen şirkete ait olan Alpagut sınırları içerisinde yapılması planlanan ve bölgedeki tarımı, doğal yaşamı ve orada yaşayan bütün hemşerilerimizin yarınlarını etkileyecek bir rant kapısının savunuculuğunu yaparken, Hazine arazilerine kaçak Yapı inşası, ağaç katliamı ve benzeri konularda sessiz kalmalarına anlam veremiyoruz. Yıllardır Tahrip edilen adalet düzeniyle beraber bir kısım yandaşın ceplerinin doldurulması konusuna şiddetle karşı çıkıyoruz. Devletimizin kadrolarında yöneticilik yapan kişileri süte su katıp vatandaşımıza sunmayı bırakarak, Hz. Ali efendimizin de söylediği gibi, 'Devletin dini, Adalettir' sözünü kendilerine şiar edinerek birilerinin rantı değil, milletimizin ve devletimizin çıkarlarını korumaya davet ediyoruz." dedi.
 

Editör: Buğrahan Doğangil