Milletvekili İbrahim Arslan yaptığı açıklamada Albayrak'ın iddialarını yanıtladı.

İbrahim Arslan kendisine yöneltilen eleştirileri şöyle yanıtladı;

"Bilen bilmeyen herkes konuşuyor. Bu konular son derece teknik konulardır ama binlerce hemşehrimizi de ilgilendiren hususlardır. Konumuz Gündoğdu Mahallesinde, Bakanlar Kurulu Kararı ile ilan edilen 'afet riskli alan'. 

Ben o dönemde Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi'ydim. 2012 yılında Sayın Burhan Sakallı'nın başkan olduğu dönemde bu konu Odunpazarı Meclis gündemine gelmişti. Biz bu konuda biraz direnç gösterince meclis kararı aranmaksızın direkt olarak Bakanlar Kurulu Kararı ile bu alanın 'afet riskli alan' ilan edilmesi için mevzuat değişikliğine gidildi.

Anlatmak istediğim şudur; 

Talep önce AKP'li Odunpazarı Belediyesi'nden gelmiştir. AKP iktidarında 2013 yılında, Bakanlar Kurulu Kararı ile tam 11 yıl önce yaklaşık 27 hektarlık alan 'afet riskli alan' ilan edildi. 

Benimle ilgili kısmı ise şu;

Bu konu ile ilgili söyleyeceğim çok söz var. Arşivimde de konuyla ilgili onlarca, yüzlerce belge var. Sayın AKP İl Başkanına hodri meydan diyorum. Gelsin istediği televizyonda, kanalda, istediği basın mensupları önünde bu konuyu tartışalım.

Gündoğdu ile ilgili dönemin AKP Milletvekili Salih Koca'nın açıklamaları var, Emine Nur Günay'ın açıklamaları var, geçmiş dönem il başkanlarının açıklamaları var. Hani Gündoğdu'yu Vişnelik yapacaklardı? Tarih 2013'tü gelmişiz 2024'e halen 'Yetki sende mi bende mi?' tartışmaları yapmanın anlamı yok.

Ünlüce ve İmamoğlu Fransa Programında Ünlüce ve İmamoğlu Fransa Programında

Ben sözlerimin arkasındayım. Ben halen Bakanlar Kurulu Kararı'nın kaldırılmasını istiyor ve bekliyorum. Çözümün de bu olduğunu düşünüyorum. Bir bölgenin 'afet riskli alan' ilan edilmesinin yasaya göre iki koşulu var. Ya zemin çürük olacak ya da üzerindeki yapılar çürük olacak. Bunlar da bilimsel raporlar ile kanıtlanmış olmalı. Her iki belge de Gündoğdu için ortada yoktur. Onun için de diyorum ki Bakanlar Kurulu Kararı'nın iptal edilerek o bölgede insanlarımızın özgürleştirilmesi lazım. İmar haklarının vatandaşlara tanınması ve vatandaşların belediye ile birlikte bir yol yürümesine olanak sağlanması gerek. Aksi takdirde 11 yıldır yetki kendilerinde olmasına rağmen binlerce hemşehrimizi mağdur ederek hala 22 yıllık iktidarlarında laf salatası yapmanın bu halka hiçbir faydası yoktur."

Editör: Buğrahan Doğangil