ETOS Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu adına açıklama yapan F. Tansu Sakarya;

"Ben Köpeğe Eziyet Etmedim" "Ben Köpeğe Eziyet Etmedim"

"

Sevgili Eskişehir Halkı ve Değerli Basın Emekçileri,

Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tüm milletvekillerimizin akıl ve vicdanına seslenmek için burada toplanmış bulunuyoruz. Geri dönüşü olmayan ve sokak hayvanlarının ölüm fermanı niteliğindeki söz konusu kanun teklifinin derhal geri çekilmesini talep ediyoruz. Sokak hayvanlarının toplatılıp katledilmesi anlamına gelen bu kanun taslağını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz.


Halen yürürlükte olan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre; sokaklar, hayvanların doğal yaşam alanıdır.  
Sokak hayvanları için üretimin durdurulması, ticaretin yasaklanması, kısırlaştırma, aşılama, yerine bırakma ve gözetim gibi bilimsel, adil ve akılcı çözümler bulunmaktadır. 


Yüzyıllardır birlikte yaşadığımız, mahalle sakinlerimiz can dostlarımızın katledilmesi hem kanunlara hem de vicdanlara sığmayacak bir uygulamadır.


Hayvanları Koruma Kanunu’nda görevleri açık olarak yazılan kurumlar, görevlerinin gereklerini yerine getirmedikleri için oluşan bu sorunun bedelini hayvanlar ödememelidir.  


Bilimsel çalışmalar kısırlaştırmanın en etkili yöntem olduğunu göstermektedir. 


Bizler, Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği olarak akıl ve bilimin ışığında her canlının yaşam hakkını koruyacak her türlü çözümün parçası olacağımızı buradan kamuoyu ile paylaşıyoruz.  Tüm canlıların ortak ve bir arada yaşayabilmesinin mümkün olduğunu biliyoruz. Yaşamı ve yaşatmayı savunmaya devam edeceğiz.

Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat..." dedi.

Editör: Buğrahan Doğangil