Eskişehir'de giderek kalabalıklaşan nüfus ve şehrin yaşamına sirayet eden kaos gürültüyü de beraberinde getiriyor. Abart egzozlu araçlar, motosikletler, sokak düğünleri, hurdacılar, seyyar satıcılar, yüksek sesle müzik dinleyenler vs. derken Eskişehir'in gürültü kirliliği listesi uzayıp gidiyor.

EHA Medya Grup Başkanı Soner Yüksel'in "Eskişehir özelinde şu abartılı egzoz ve özellikle ara gaz vererek herkesi rahatsız eden Motorsikletler için lütfen sıkı denetim, lütfen! Sayıları çok ama çok çoğaldı!" tweet'i ile gündeme taşıdığı gürültü konusuna, birçok destekleyici yorum geldi. Ayrıca bu tweet sonrasında Yüksel kendisine birçok telefonun ve mesajın geldiğini de söyledi. 

Eskişehirli vatandaşların gürültü problemini yetkililerin ivdeilikle çözmesi gerektiğini ifade eden Soner Yüksel, bugün kaleme aldığı köşe yazısında;

"Lütfen başta trafikte abart egzoz ile gezen, ara gaz vererek kendini tatmin ederken herkesi rahatsız eden motor ve arabalar başta olmak üzere çevreyi rahatsız edecek gürültü çıkaran herkes için daha sık ve etkili denetimler yapılsın. 

Hizmet Veren Kuruluşlara Denetim Yapıldı Hizmet Veren Kuruluşlara Denetim Yapıldı

Başta abartıyorum diye düşündüğüm bu şikayetlerin ne kadar yaygın olduğunu tek bir paylaşımla tatbik ettim. 

Bu vesile ile de bir kez daha altını çizmek ve ilgileri göreve davet etmek istiyorum." ifadelerine yer verdi.

Editör: Buğrahan Doğangil