Kızılay'dan Dünya İlk Yardım Mesajı Kızılay'dan Dünya İlk Yardım Mesajı

Elli altı minibüs ile hizmet veren Tepebaşı minibüs durağı ile yetmiş sekiz araçla hizmet veren Sakarya minibüs durağı, hatlarını genişletmek istiyor. Güzergahı büyütmek isteyen iki durak, özellikle ESOGÜ Tıp Fakültesi, Tepebaşı Belediyesi ve Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’ne kadar gitmek istiyor. Söz konusu iki durağın taleplerini UKOME’ye ilettiği öğrenildi.
ÇAMLICA DURAĞI KAPANABİLİR
Tepebaşı ve Sakarya duraklarının talebini öğrenen kırk sekiz minibüse sahip Çamlıca minibüs durağı çalışanları, söz konusu iki durağın hatlarının genişlemesiyle beraber işlerinin sekteye uğrayacağını savunuyor. Sakarya ve Tepebaşı duraklarının genişlemek istediği hatlara zaten hizmet verdiklerini ifade eden Çamlıca durağı çalışanları, genişletme kararı alınırsa yaklaşık yüz kişinin işinden olma tehlikesi olduğunu söylüyorlar. 
10 TAKSİ DURAĞI İTİRAZ ETTİ
Öte yandan Çamlıca durağının, bahse konu iki durağın talebine karşılık UKOME’ye iletilmek üzere resmi yazı yazacağı ve olumsuz bir gelişme yaşanırsa protestolara başlayacağı bilgisine ulaşıldı. Çamlıca durağının itirazına benzer bir itiraz da taksicilerden geldi. Tepebaşı minibüs durağına bağlı bir minibüs hattının genişlemek istediğine dair duyum alan ve genişlemenin haksız rekabet ile gerginliğe sebep olacağını savunan 10 taksi durağı resmi yazı ile itirazda bulundu.
ÜÇ ODA BAŞKANI GÜNDEMDE
Alınan bilgiye göre hem Tepebaşı durağını hem Sakarya durağını Şoförler Odası Başkanı Kadir Ağır, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ve Minibüsçüler Odası Başkanı Coşkun Güvenç destekliyor. Coşkun Güvenç’in Tepebaşı durağında minibüsü bulunuyor. Kadir Ağır’ın gelecek Şoförler Odası seçimlerinde destek almak adına hat genişlemesini istediği öne sürülürken Ekrem Birsen’in de UKOME’de bulunan bazı kurumlara telkinde bulunduğu iddia ediliyor.

Editör: EHA DDA