Deneyimliler Türk Halk Müziği Grubu'ndan Eşsiz Konser Deneyimliler Türk Halk Müziği Grubu'ndan Eşsiz Konser

Eskişehirli grafiker Utku Tan Çağlan, Eskişehir Haber Ajansı'na, bu konu ile ilgili özel olarak yaptığı açıklamada;

"Doğma büyüme Eskişehirli ve şehrime aşık biriyim. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü mezunuyum. Üniversitedeyken şehrim ile ilgili bir çok araştırma ve çalışma yaptım. Bir proje tasarım dersi için de Eskişehir temalı ürünler üzerine düşünmeye başlamıştım. Eskişehirspor taraftarının açtığı bir pankarttaki 'BURASI HER YER DEĞİL!' sloganından ilhamla projemde 'Burası Eskişehir'  sloganını kullanmaya karar verdim.

Whatsapp Image 2024 07 18 At 12.57.59

Ortaya çıkardığım tasarımları, mezun olduktan uzunca bir süre sonra ürüne dönüştürme noktasında ailemin ve arkadaşlarımın da ısrarıyla üretmeye karar verdim.
 
Eskişehir Yazılıkaya üzerinde bulunan motifleri kurum kimliğinde kullanarak “frigfrog” adıyla markalaştım. Birbirinden farklı on tasarımı şuanda sadece magnet olarak üretiyorum.  Fakat gelecek dönemde faklı ürünlerde de tasarımlarımı hayata geçirmeyi planlıyorum.

Umarım Eskişehirliler, bu şehre gönül verenler ve yolu en az bir kere Eskişehirden geçenler, bu tasarımları beğenir ve kendilerinden bir şeyler bulabilirler." ifadelerine yer verdi.

Çağlan'ın "Burası Eskişehir" temalı ürünlerine şimdilik,

Adalar (İnsancıl Sahaf),
Odunpazarı tarihi bölge (Gifthouse, Hanımeli Hediyelik, Canberk Hediyelik)  
Otogar (Masal Hediyelik) 

satış noktalarından ulaşılabiliyor.

Whatsapp Image 2024 07 18 At 12.07.07Whatsapp Image 2024 07 18 At 12.07.04

Editör: Buğrahan Doğangil