Eskişehir Teknik Üniversitesi ile EMSA Jeneratör arasında işbirliği protokolü, Akademi Programları Protokolü imza töreni ve ESTÜ EMSA Laboratuvarı açılış toplantısı ESTÜ Rektörlük Senato Salonu'nda yapıldı. ESTÜ EMSA Laboratuvarı açılış töreni ise laboratuvarın bulunduğu binada gerçekleştirildi ve kurdele kesme merasimi ile ESTÜ EMSA Laboratuvar'ı hizmete girdi. Açılış törenine ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, ESTÜ'lü akademisyenler ve EMSA Jeneratör Yönetim Kurulu ile birlikte öğrenciler katıldı.
ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan protokollerin imzalanması öncesinde konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Rektör Özcan;
"Türkiye'nin jeneratör alanında en önde gelen firmalarından biri olan EMSA Jeneratör A.Ş. arasında işbirliği yapılması amacıyla burada toplandık. Ayrıca yine ESTÜ ile EMSA Jeneratör arasında imzalanacak Akademi Programları Protokolü de dahil olmak üzere bu protokoller kapsamında ESTÜ EMSA Laboratuvarı'nın açılışını gerçekleştiriyoruz.
Üniversitemizde Akademi Programları 10'dan fazla firma ile yapılan işbirliği neticesinde etkin olarak yürütülüyor. Bunlar Türkiye'nin önde gelen firmaları. Aynı zamanda meslek yüksekokulları ile "İşletmede Mesleki Eğitim Programları" da üniversitemizde devam etmekte. Yine, Eskişehir'de yerleşik firmalarda geçtiğimiz dönemde bir firmada 17 ön lisans öğrencimiz, bir başka firmada 29, üçüncü bir firmada 15, bir başka firmada ise yine 17 öğrencimiz "İşletmede Mesleki Eğitim Programları"na katılım gösterdi. Bunun neticesinde başarılı olan öğrencilerimiz ilgili firmalarda işe girdi. "İş Yerinde Mesleki Eğitim Programı" ön lisans programlarında olduğu gibi lisans programlarımızdan Havacılık Eğitimi'nde de öğrencilerimize önemli bir imkan sunuyor." dedi.
"Ara İnsan Kaynağı Aranan İnsan Kaynağı Oldu"
ESTÜ Rektörü Özcan sözlerine;
"Ara insan kaynağı diyoruz ama ara elemanlar artık aranan elemanlar oldu. Ülkemizde maalesef biz herkesi mühendis yaptığımız için ara insan kaynağı ihtiyacımız çok arttı. Bu nedenle EMSA gibi kıymetli firmalarımız ile görüşürken özellikle ön lisansa yönelik faaliyetlere yönelmek istediğimizi belirttik. Sağ olsunlar firmalarımız da bize destek veriyor. EMSA ile de bu kapsamda önemli bir iş birliği yaptık.
Protokoller kapsamında EMSA'dan uzmanlar ile öğrencilerimiz 6-12 haftalık eğitimler tabi olacak ve EMSA uzmanları bazı derslere misafir öğretici olarak dahil olacak. Bu işbirliği ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli teknik personel sayısını artırmaya ve ülkemizin jeneratör alanındaki faaliyetlerini güçlendirmeye yönelik bir adım olacak." diye devam etti.
Rektör Özcan'dan sonra söz alan EMSA Jeneratör A.Ş. CEO'su Sinan Gökhan Güner;
"ESTÜ gibi kıymetli bir eğitim kurumu ile bu protokolleri imzalamak ve EMSA katkılarıyla öğrenciler için donanımlı bir laboratuvarı hizmete sokmaktan son derece mutluyuz. Bizim amacımız bu protokoller ile gençlerin nitelikli bir gelişim sağlaması ve açılan laboratuvar ile genç mühendis adaylarının eğitimine nitelikli bir katkı sağlamak. Aynı zamanda üniversiteler ile işbirliklerimizi de artırmak istiyoruz. Şimdiden bu laboratuvar herkese hayırlı olsun demek istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." açıklamalarında bulundu.
EMSA Akademi Başkanı Cansu Güner ise;
"EMSA Akademi Başkanı olarak ESTÜ ile imzaladığımız işbirliği protokolleri ve ESTÜ EMSA Laboratuvarı'nın hizmete girmesinden dolayı çok mutluyum. Bugün açılan bu laboratuvar öğrencilere yalnızca teknik bilgi kazandırmayacak, inovasyon ve gelişim açısından da birçok katkı verecek. EMSA Akademi olarak amacımız gençlerimizin jeneratör teknoloji alanında bilgi, tecrübe edinmesini sağlamak, yeteneklerini geliştirmek ve hayattaki sorunlarını çözmeyi de sağlamak. EMSA Akademi olarak gençleri sadece iş hayatında değil tüm hayatlarında destekleyecek çalışmalara imza atmak amacındayız. Bu kapsamda da gençlerimize her alanda yardımcı olacağımızı ve yanlarında olacağımızı söylemek isterim. Ayrıca A'dan Z'ye bu laboratuvarın kurulmasında emeği geçen herkese de teşekkür etmek istiyorum. Hayırlı olsun." dedi.
ESTÜ EMSA Laboratuvarı'nın açılış töreni kurdele kesimi sonrasında öğrencilere laboratuvarın tanıtılması ile devam etti.