Eskişehir'de Türkiye Buluşmaları Coşkulu Geçti Eskişehir'de Türkiye Buluşmaları Coşkulu Geçti

AK Parti İl Başkanı Albayrak piknik organizasyonunda yaptığı konuşmada;

"Sayın Genel Başkan Yardımcım, MKYK Üyem, Milletvekillerim, Kıymetli İl Başkanlarım, Kıymetli Kadın Kolları ve Gençlik Kolları İl Başkanlarım, Değerli İlçe Başkanlarım, Belediye Başkanlarım, davamız uğruna gecesini gündüzüne katarak gayret eden teşkilatımızın her kademesindeki kıymetli yol arkadaşlarım,


AK Partimizin 23. Kuruluş Yıl dönümü vesileyle düzenlemiş olduğumuz Teşkilat Pikniğimize ve Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.


Sözlerime başlarken, partimizin kuruluşundan bugüne kadar AK Dava'nın tüm kademelerinde hizmet etmiş, katkı sağlamış, görev almış, partimize destekte bulunmuş tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Ahirete irtihal etmiş dava arkadaşlarımıza da Rabbim'den rahmet niyaz ediyorum.


Bundan tam 23 yıl önce, 2001 yılının Ağustos ayında, Milletimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Partimizi kurdu.


İster bizi sevsin, ister sevmesin, bu ülkedeki aklı ve vicdanı olan herkes şunu bilir ve kabul eder hatta biraz zorlasak ikrar da eder. Bu ülkeye demokraside ve ekonomide cumhuriyet tarihindeki en büyük atılımı AK Parti yapmıştır.


Bugün, Türk Siyaset tarihine hizmete sevdalı insanların kurduğu AK Partimizin doğum günü. İlk günkü aşkla, azimle ve heyecanla çalışmalarımıza durmaksızın devam edeceğiz.


Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi nasıl geceyi gündüz bilip, gündüze fırsat deyip, durup dinlenmeden memleketimiz için var gücümüzle çalışmaktaysa bizler de 2678 kilometre kare olan Eskişehir'imizde her daim hemşehrilerimizin dertleriyle dertlenmeye gayret ediyor, sevinçleriyle mutlu olmaya çabalıyoruz. Kah şehrimiz için mega projelerin takipçisi oluyor, kah vatandaşımızın yüzünde bir tebessüm oluyoruz.

Kıymetli Dava Arkadaşlarım, Değinmeden geçmek olmaz.


17 Ağustos, 6 Şubat gibi büyük felaketler hala hafızamızda mıh gibi dururken bu ikram belediyeciliği ekibi 25 yıla yakın sürede sadece 24 konutu bile bitirip vatandaşımıza teslim edememiştir. Buna mukabil son beş yılda 250 civarı konser vb. etkinlikler yapmıştır. Konser yapılmasın demiyoruz lakin önümüzde deprem gerçeği varken bu denli vurdumduymazlığı asla kabul etmiyoruz.


Bu rezilliklerine rağmen şehrimize yaklaşık 15 binden fazla konut kazandıran TOKİ'yi eleştirmeleri ne denli bir aymazlık ve mitomani yani yalan söyleme hastalığı içinde olduklarının bariz göstergesidir.

Bir yanda 20 yıldan bu yana şehri için dertlenen ve kamu binalarından hastanesine, batçıklardan hemen her konuda şehri imar ve inşa eden bizler, bir yanda bülten vekilciliği, bülten ve ikram belediyeciliği ile şehri gerçek gündeminden uzaklaştırmaya çalışanlar ...


Buradan içtenlikle soruyorum. Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri bu kadar borç batağı içindeyken son 15 yıldan bu yana elle tutulur gözle görülür projeleri var mı?


25 yıldır Eskişehir'e ne bir alt geçit, ne bir üst geçit, ne de bir kavşak yapan Büyükşehir Belediyesi 4,3 Milyar TL borcu nasıl izah edebilir? Soruyorum.


Borç batağında kıvranan Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri iş bilmezlerin ellerinde her gün biraz daha eriyip zarar görmektedir. İşçi kıyımlarının yanı sıra SGK gibi kamu borçlarını dahi ödemekten aciz durumdalar. 3 belediyenin toplam SGK Borcu 1,4 Milyar TL kıymetli arkadaşlar. Şaka değil, gerçek. Ve önümüzdeki aylarda bu gerçeklerle yüzleştiklerinde her zaman olduğu gibi engelleniyoruz edebiyatı yapacaklardır. Şimdiden tarihe not düşelim.

Bizim partimizin en önemli özelliklerinden biri de değişimi, yenilenmeyi kendi içinde başarabiliyor olmasıdır.
AK Parti 23 yıllık bir siyasi parti olsa da aslında asırlar öncesinden başlamış kutlu bir yürüyüşün, kutlu bir davanın mirasını omuzlarında taşıyan bir partidir. 1071'de Malazgirt Ovası'nda Sultan Alparslan'ın arkasında namaza duran, ellerini dua için semaya açan neferlerin hissiyatı neyse, bizim de hissiyatımız işte odur.

Asırlardır hem vatanımızı, hem milletimizi, hem de elimizin ulaşabildiği tüm mazlumları korumak ve gözetmek için mücadele veriyoruz. Biz, kökü mazide olan atiyiz. Biz, ruhu olmayan, geçmişiyle irtibatını koparmış bir parti, böyle bir hareket asla değiliz.


Bugün dünya gözünü kapatsa da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Filistinli kardeşlerimizin yanında duruyoruz. Bütün dünya sırt çevirecek dahi olsa biz asla Mescid- i Aksa'ya sırtımızı dönecek değiliz. inanıyor ve iman ediyoruz ki elbet Gazze yeniden huzurlu ve bağımsız günlerine kavuşacaktır. Bu uğurda şehit olan bütün kardeşlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. AK Parti sadece kendisine oy verenlere, sadece kendisini sevenlere hizmet götüren değil, 85 milyona, 780 bin kilometrekareye, hatta sınırları aşarak yurt dışındaki Türklere, Türkmenlere, tüm dost ve mazlumlara ulaşan bir partidir.

Bugün burada Teşkilat Pikniğimize teşrif eden tüm dostlarımıza, geçmiş dönem milletvekillerimize, il başkanlarımıza, yöneticilerimize, mahalle başkanlarımıza, partimize gönül vermiş bütün dostlarımıza ve siz kıymetli ailelerine özellikle teşekkür etmek istiyorum. Sizlerin verdiği katkıyla birliğimiz her geçen gün daha da büyüyecek. Ve bu birliğin neticesinde kazanan taraf Allah'ın izniyle biz olacağız.


Her şey mazisi insanlık tarihi kadar büyük milletimizin selameti için Her şey ilelebet yaşatmak ve yüceltmek arzusunda olduğumuz devletimizin bekası için...

Allaha emanetsiniz!" ifadelerine yer verdi.

Albayrak konuşmasının bir yerinde ise Nurullah Genç'in;

"Tasalanma yiğidim; zaman bizden yanadır

Külümüzden yükselen duman bizden yanadır

Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır

Dünya düşman olsa da, iman bizden yanadır." dizelerine yer verdi.

Editör: Buğrahan Doğangil