GÜNDEM

Halk Lokantası Halkın Hizmetinde

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşlara hizmet vermek adına hizmete sunduğu "Halk Lokantası" bugün açılış yaptı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Ayşe Ünlüce göreve geldikten sonra halka farklı hizmetler sunmaya devam ediyor. Türkiye'de başta İstanbul olmak üzere bazı büyükşehirlerde hali hazırda hizmette olan Kent Lokantaları'nın bir benzeri Eskişehir'de açıldı.

Halk Lokantası ismi verilen ve EBB tarafından kar gütme amacı düşünülmeden hizmete açılan işletme bugün açıldı.

Öğle servis saati olan 12.00'de hizmete giren Eskişehir Halk Lokantası, Büyükşehir Belediyesi yakınında Taşbaşı eski Nikah Salonu'nun yerinde bulunuyor. Bu lokantada 4 kap yemek 65 TL'ye vatandaşlara servis ediliyor ve bu proje ile dar gelirli vatandaşların ucuz yemeğe ulaşması amaçlanıyor. Kent Lokantası şu anda günde 1.000 kişiye hizmet verecek şekilde tasarlandı.

Taşbaşı Çarşısı Eski Nikah Salonu’nda hizmet verecek Halk Lokantası hafta içi 5 gün açık, hafta sonları ise kapalı olacak. Halk Lokantası’nda yemek servis hizmeti öğlen 12.00 ve 15.00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Halk Lokantası'nın bugün gerçekleştirilen açılışına başta bu projeye imza atan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce olmak üzere CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Çifteler Belediye Başkanı Zehra Konakcı, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çinar, CHP Tepebaşı İlçe Balkanı Tevfik Yıldırım, CHP'li belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları ve vatandaşlar katıldı.

Saat 12.00 itibariyle Halk Lokantası'na adımını atan Başkan Ünlüce ve protokol sıra ile lokantaya giren vatandaşlara yemek dağıtımı gerçekleştirdi. Halk Lokantası'nın ilk gününde vatandaşlar lokantanın önünde oldukça uzun kuyruklar oluşturdu. Yemek sırası bekleyen vatandaşların oluşturduğu kuyruk lokantanın arkasındaki Taşbaşı Meydanına kadar uzandı ve ilk servis saati olan 12.00'den itibaren oluşan kuyruk 13.30 sularında dahi çok fazla azalmadı. Vatandaşlar uygun fiyatlı yemek için sıra beklemekten imtina etmedi.

Başkan Ayşe Ünlüce: "Böyle Bir Hizmeti Sunmaktan Çok Mutluyuz"

Eskişehir'de bir ilk olan Halk Lokantası ile ilgili açılış organizasyonunda konuşan EBB Başkanı Ünlüce;

"Böyle bir hizmeti vatandaşlarımız ile buluşturmaktan dolayı çok mutluyuz. Keşke vatandaşlarımız istediği ücretleri kazanabiliyor olsa da bu tarz hizmetlere hiç gerek kalmasa. Ancak şu anki mevcut durumda dar gelirli vatandaşın ucuz ve kaliteli yemeğe ulaşması bizim için çok önemli. Bu sebeple de Halk Lokantası projesini çok önemsiyoruz. Bugün de ilk lokantamızı hizmete sunmanın gururunu yaşıyoruz.

Bugün Taşbaşı Çarşısı'nda açtığımız ilk Halk Lokantası hizmete girdi. Bu lokantanın bir ikincisini de ekim ayı içerisinde Kentpark'a açacağız. Toplamda 2 Halk Lokanta'mız olacak. Biri şehir merkezinde biri de hem emeklilerin hem de öğrencilerin çok fazla vakit geçirdiği Kentpark içerisinde yer alacak. Tüm Eskişehir'e hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

Eskişehirliler Bu Hizmetten Çok Memnun

Halk Lokantası'nın ilk gününde uygun fiyatlı ve kaliteli yemek ile buluşan Eskişehirliler Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin halka sunduğu bu hizmetten çok memnun olduklarını dile getirdi. Vatandaşlar Halk Lokantası sayesinde bütçelerine uygun ve sağlıklı bir öğün yiyebildiklerini iletti ve hizmetlerinden dolayı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Ayşe Ünlüce'ye teşekkür etti.