GÜNDEM

ERİAD: "Kızılinler Konusunda Pes Etmeyeceğiz"

ERİAD Başkanı Rüştü Şentuna, ERİAD adına "Kızılinler"de yılan hikayesine dönen jeotermal tesis yapımı konusunda önemi bir açıklamaya imza attı.

Başkan Şentuna açıklamasında;

"Değerli Kamuoyu hepinizin bildiği üzere kısa adı ERİAD olan Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği olarak şehrimizin Termal turizmine katkı vermek ve diğer yatırımcılara emsal teşkil etmesi amacıyla 27 hektarlık alan için bir çalışma hazırlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan 14.11. 2023 Tarihinde tahsis duyurusu talebinde bulunduk.


Bu alan 2016 yılında tahsis duyurusuna çıkmış ancak yatırımcı olmadığı için proje hayata geçirilememişti. Jeotermal kaynaklar için oldukça zengin olan şehrimizin kaynaklarını değerlendirerek ekonomiye kazandırmak amacıyla uzunca süredir çalışıyoruz. Biliyoruz ki Kızılinler Termal Bölgesinin gelişmesi için tek koşul ilk yatırımın yapılması ve birçok bilinmezi ortadan kaldırmasıdır. Sonrasında birçok yatırımcının ilgi göstereceği bölge, ilerleyen dönemlerde büyük bir termal cazibe merkezi olacak ve şehrimize her açıdan ciddi bir katma değer sağlayacaktır. Bu bağlamda ERİAD bünyesinde kurulan yatırım şirketi ile bu proje üstlenmeyi kabul ettik ve bütçesini oluşturduk.


Ancak 14.11.2023 Tarihinde talebimiz olmasına rağmen 2024 Nisan ayındaki duyuruda yer almasına kesin gözüyle baktığımız halde Eskişehir’e yer verilmedi. Bu tarihten sonra Proje ve projenin önemini, bu projenin artık Eskişehir’in projesi olduğunu ve başka bir yatırımcının olması durumunda elimizdeki tüm bilgi ve belgeleri paylaşarak yapılacak yatırıma destek vereceğimizi, yatırımcı olmaması durumunda da bu yatırımın arkasında olacağımızı, Bakanlığa, AK Parti İl Başkanımız Sn. Gürhan Albayrak ve İktidar Vekillerimiz Sn. Fatih Dönmez, Sn. Nebi Hatipoğlu ile paylaştık ve bu konuda destek istedik. İl Başkanımız ve vekillerimizin desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.


Ancak hem Sayın Vekillerimiz hem de İl Başkanı Sayın Albayrak ve Sayın Hatipoğlu’nun destek çabalarına karşın 09.09.2024 Tarihli Resmî gazetede tahsis duyurusu yayınlandı ve bir kez daha hayal kırıklığına uğradık. Çünkü yine Eskişehir’e yer verilmedi.


ERİAD ailesi olarak bir sonraki duyuru tarihini beklemeyi, sonuç çıkmaması durumunda yerel yönetimler ile birlikte, özel mülkiyetler üzerinde birtakım çalışmalar yaparak bölgenin gelişmesi için çalışmalara devam edeceğiz
Israrla belirtmek isteriz ki Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve tüm ERİAD Ailesi olarak şehrimize büyük katkı verecek ve iz bırakacak bu değerli proje için tüm engelleme girişimlerine rağmen büyük bir özveriyle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.