GÜNDEM

Dünya Gıda Günü'nde İlçede Etkinlik Düzenlendi

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında Han ilçesinde bir dizi etkinlik düzenledi.

50’den fazla dilde ve 150’den fazla ülkede kutlanan Dünya Gıda Günü, FAO’nun kuruluş yıldönümü ve en önemli yıllık küresel iletişim etkinliği olmasının yanı sıra BM takvimindeki en bilinen uluslararası günlerden biridir. Her yıl farklı bir tema ile kutlanan günün bu yıl ki teması “Daha İyi Bir Yaşam ve Daha İyi Bir Gelecek İçin Gıda Hakkı” olarak belirlenmiştir.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi tarafından organize edilen Dünya Gıda Günü etkinliği Tasigo Otel’in katkıları ile Han ilçesinde gerçekleştirildi. İlimiz Han İlçesi, Gökçekuyu Mahallesinde bulunan Gökçekuyu Kadın Kooperatifi yerleşkesinde düzenlenen ilk etkinliğe Han Kaymakamı Esra Kodaz Köse, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, kurum amirleri, katılımcılar ve çiftçiler katıldı. Programda konuşan İl Müdürü Gümüş, “Kimseyi Geri De Bırakma, Daha İyi Bir Yaşam ve Daha İyi Bir Gelecek İçin Gıda Hakkı” temasına dikkat çekti.

Açılış programının ardından Gıda Mühendisi Ece DERGİ gerçekleştirdiği sunumda, dünyadaki gıda güvenliği sorunundan, gıdaya erişimde birey olarak yapılması gerekenler ile devletlere düşen sorumluluklardan bahsetti. Tasigo Otel Gıda Mühendisi Müge Örsçü sunumunda, özel sektör olarak gıda da sürdürülebilirlik ve gıda israfını engellemek için izledikleri politikalardan bahsetti. Yapılan sunumların ardından Tasigo Otel Şefi Cengiz Saraman kompost yapımını anlatarak mutfakta sıfır atığın öneminden bahsetti.

Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan ikinci etkinlik Han merkezde bulunan Şehit Osman Gazi Altınoluk İlköğretim Okulunda gerçekleştirildi. Etkinlikte okul öğrencilerine “kimseyi geride bırakma-daha iyi bir yaşam ve daha iyi bir gelecek için gıda hakkı” konulu eğitim verildi. Gıda İsrafının simgesi olan Cano’nun da yer aldığı etkinlikte çocuklara kek ve süt ikramı yapıldı.