Yılmaz Büyükerşen Aday Olmazsa...

Nebi Hatipoğlu AK Parti EBB Adayı olma isteğini açıktan dile getirdi. AK Parti kanadında bu isteğin güçlü bir karşılığı olacağından şüphe yok. Yani Hatipoğlu yüksek ihtimal aday yapılacaktır.  

  

İYİ Parti zaten EBB Adayını Melih Aydın olarak epey önceden açıklamıştı.  

  

Şimdi gözler CHP'ye çevrildi.  

Bakalım Yılmaz Büyükerşen 6. Kez adaylığını ilan edecek mi? Yoksa gel kardeşim Ahmet diyerek kenara mı çekilecek?  

  

Tüm bunları düşünürken gözüm Avrupa Parlamentosu salonunda düzenlenen ve TOBB delegasyonu ile katılım sağlayarak önemli bir konuşma yapan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş'a takıldı.  

  

Vizyonu ile şüphesiz herkesin takdirini kazanan bir adamın istekli olmasına rağmen yerel yönetim sürecinin dışında kalması kendisi değil Eskişehir adına önemli bir kayıp diye düşünüyorum.  

  

Öte yandan aklıma geçtiğimiz gün Kesikbaş'a Tepebaşı adayı olması için yapılan baskı geldi. Bu baskıyı Ak Parti'nin yaptığı iddia edilmişti. Kesikbaş söylenene göre bu teklife sıcak bakmadı.  

  

Peki madalyonu tersine çevirsek ve bu teklifin CHP'den geldiğini düşünsek?  

  

Yani Yılmaz Hoca ben artık yokum diyerek koltuğunu Ahmet Ataç'a bıraksa, Kazım Kurt Odunpazarı adayı Celalettin Kesikbaş Tepebaşı adayı olsa nasıl olur?  

  

CHP böyle bir aday dizilimi ile iddialı bir yerel sınava girmez mi?  

  

Tabi bu sadece bir düşünce. Henüz ortada fol yok yumurta yok. Ancak hem CHP kanadı hem Kesikbaş ve çevresinin böyle bir şeye sıcak bakması muhtemel.  

  

Duygusal değil stratejik davrananın kazanacağı bir seçim süreci olacağı için bunun üstüne düşünülebilir...  

  

Belki düşünülmüştür bile, ne dersiniz?