YAŞAM

Vatandaşlar Avrupa Hareketlilik Haftası'nda Frig Vadilerinde

Avrupa Hareketlilik Haftası (16-22 Eylül) kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Emek Mahalle sakinlerini bir araya getirerek Frig Vadilerinde keşfe çıkardı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Eskişehir Kültürel Mirası ile Buluşuyor” etkinliği bu hafta Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yola çıktı.

“Eskişehir Kültürel Mirası ile Buluşuyor” projesinde daha önce Erenköy, Sütlüce, Gündoğdu, Şarhöyük, Gazipaşa Mahallesi ve emeklilerin katıldığı gezi turu bu kez Emek Mahalle sakinlerini bir araya getirdi.

16- 22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yürüyerek bölgeyi gezen vatandaşlar, doğanın ve tarihi yerleri görmenin mutluluğunu yaşadı.

Mahalle sakinleri; Gerdekkaya Mezar Anıtı, Areyatis Anıtı, Midas Anıtı, Frig Yazılıkayası ve Platformu, Kümbet Vadisi’nde bulunan Aslanlı Mabet ve Himmet Baba Kümbeti, Seyyid Battal Gazi Türbesi ve Külliyesi ile Seyitgazi Seyir Terası’nı gezdi.

Eskişehir’in kültürel mirasıyla tanışan mahalle sakinleri, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye böyle bir gezi düzenledikleri için teşekkür ettiler.