Unutmayağız! Bina Güvenli mi, Değil mi?

Siyaset için 24 saat,

Asansörde mahsur kalan için 10 dakika,

Dişi ağrıyan için 30 saniye çok uzundur.

Yani zaman görece olarak şartlara ve endişeye göre gereğinden daha ağır işler.

Bazı endişeli ve insanları kaygılarından durumlarda buna dahil!

Eskişehir sınırlarında da zamanın olduğundan daha uzun ve ağır işlediği bir soru var.

ESOGÜ Tıp Fakültesi binasının risk durumu!

Yanılmıyorsam konuyu ilk olarak Avukat Ayhan Kavas sosyal medyasında dile getirmişti.

Ardından ben ve Cihan Yıldırım dahil olmak üzere pek çok gazeteci aynı soruyu sordu.

Soru iki cümlelik basit bir soru!

“ESOGÜ Tıp Fakültesi binası deprem konusunda ağır riskli bir bina mı?”

 

Bu soru öyle can sıkıntısından, hadi aklımıza geldi soralım türünden bir soru değil.

Tıp Fakültesi binasına geçtiğimiz yıllarda risk gerekçesiyle bazı basit işlemlerin dahi yapılamadığı ve ağır risk taşıdığı dedikoduları var.

Bizlerde bunu sorguluyoruz. Eğer bu iddialar yalan ise ESOGÜ yönetimi çıkıp bu yalanı çürütsün, binamız güvenli ve risk teşkil etmiyor diyerek kamuoyunu rahatlatsın.

Ancak ESOGÜ yaklaşık 6 ay önce başka bir açıklamanın alt kısmında bu soruya küçük bir açıklama yaptı. Bina ile ilgili haber ve paylaşımların araştırılacağını, konunun araştırma sonrası kamuoyuna açıklanacağını dile getirdi.

Sonrasında tek bir ses, açıklama olmadığı gibi defalarca sormamıza rağmen bu önemli konu hakkında iki satır bilgi alamadık.

Farklı kaynaklardan araştırdık ama orada güncel ve derdimize derman olacak bir bilgiye rastlamadık.

Biraz ısrarcıyım. Çünkü binlerce kişinin şifa aradığı ve her gün çok önemli hizmetler veren bir yapının böyle bir kaygıyı taşımaması gerektiğine inanıyorum.

Sessizlik ikrardan gelir derler, bu sessizlik beni risk konusunda pek çok insan gibi derin şüphelere atıyor ve tedavi için bile olsa binaya girmekten, gitmekten erinmeye başladım.

Öte yandan biz bina riskli mi diye soruyor ve cevap alamıyoruz ama ESOGÜ’den bir hocamız “fay hattı bina altından geçmiyor” diyerek başka bir konuda açıklama yapmış.

Fay hattının nereden geçtiği değil, binanın güvenli mi olduğu cevabını da bir gün alırız inşallah.

Ben baktım olmuyor ESOGÜ’den cevap alamıyoruz diye konuyu CİMER’e taşıdım. Sevgili meslektaşım Cihan Yıldırım’da aynı yolu izledi. Şimdi gözümüz dilekçede. Oradan cevap bekliyoruz. Umarım oradan kısa sürede cevap gelir de hepimiz rahatlarız.

Cevap geldiği an sizlerle paylaşacağım ve binada risk olmaması, güvenli olmasını temenni ediyorum. Ancak ve ancak binada herhangi bir ağır risk durumu söz konusuysa ve kamuoyundan bile bile bu durum saklanıyor ise işte o zaman ESOGÜ sorumluları büyük bir vebal altına girmiş olurlar.

Bir kez daha belirteyim!