POLİTİKA

Ünlüce'den Akgün'e: "Sıkı Bir Yılmaz Büyükerşen Hayranı Çıktınız"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı 2. toplantısı, EBB Başkanı Ayşe Ünlüce ile Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün arasında ilginç bir atışmaya sahne oldu.

2 saatten fazla süren Eskişehir Büyükşehir Meclisi birçok tartışmaya sahne oldu. Bunlardan biri de CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile AK Partili Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün arasında yaşandı.

Mecliste 2025-2029 dönemi Stratejik Plan ile ilgili Plan ve Bütçe komisyonu raporu görüşüldüğü esnada, bu konu üzerine görüşlerini sunmak adına AK Parti Grubu'ndan Zeynep Akgün söz aldı.

Akgün öncelikle stratejik plan kitapçığının kapağını eleştirdi. Kapağa koyulan resmin doğru olmadığını ve iç karartıcı olduğunu dile getiren Akgün;

"Bu resim hiç hoş değil. Başarısız bir çalışma olmuş. Kitapları çok seven bir insan olarak kitabın içi elbette çok önemlidir ama bir o kadar da kapağı önemlidir. Bu planın kapağındaki resim iç karartıyor. Yılmaz Büyükerşen dönemindeki kitapçığa bakıyorum oldukça güzel. Sayın başkan alın bu kapağı odasına çerçeveletip asın bence." dedi.

Akgün bu çıkış sonrasında da hız kesmedi. Ayşe Ünlüce'yi ilkeleri arasında "tarafsızlık" olmamasıyla eleştirdi.

AK Partili Akgün;

"İlkeleriniz arasında tarafsızlık olmamasını aklım almıyor. Yılmaz Büyükerşen hep diyordu ki; 'Seçildikten sonra o rozeti yakanızdan çıkaracaksınız.' Ancak siz bunu yapmıyorsunuz üzerine de ilkeleriniz arasına tarafsızlığı dahi eklemiyorsunuz. Zaten "su" konusunda attığınız tweet ile de ne kadar taraflı, yanlı olduğunuzu kanıtladınız. Ben sizin tarafsız olduğunuza inanmıyorum. Yılmaz Büyükerşen'i mumla arıyoruz." dedi.

Ayşe Ünlüce Akgün'ün bu çıkışı üzerine nezaketli ve esprili bir yanıt ile cevap verdi.

Ünlüce;

"Zeynep Hanım bu kadar büyük bir Yılmaz Büyükerşen hayranı olduğunuzu hiç bilmiyordum. Buna hem şaşırdım, hem de çok mutlu oldum. Yılmaz Hoca ile 10 seneye yakın çalışan biri olarak bu durum beni gururlandırdı ve mutlu etti." dedi.

Bu cevap üzerine Zeynep Akgün ise;

"Asla ama asla Yılmaz Büyükerşen hayranı falan değilim, bunu kabul etmiyorum." şeklinde yanıt verdi. Tartışmaya Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan da dahil oldu. Gündoğan'ın Akgün'e; "10 sene sonra sizi de sever başkanım. Yılmaz Hoca gidince Büyükerşen'i sever oldular." demesi ortamı biraz gerse de tartışma çok da uzamadan kapandı.