Ünlüce O İsim Olabilir mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz Cumartesi günü Eskişehir’deydi...

İmamoğlu Eskişehir’e resmi bir ziyaret programı için gelmedi. Uzun süredir dostu olan Erol Tabanca’nın daveti ile Odunpazarı Modern Müze 5. Yıl etkinliğine katılmak için geldi. 


Hazır gelmişken de daha önce hiç ayak basmadığı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti ve Başkan Ayşe Ünlüce’ye hayırlı olsun deyip diğer partililerle de bu vesile ile bir araya gelmiş oldu. 

İmamoğlu’nun gelişi aslında günler öncesinden planlı bir organizasyon değildi. Bir nevi son dakika sürpriziydi. Buna rağmen kendisini karşılamak için belediye önüne koşa kalabalık dikkat çekecek kadar kalabalık olduğu gibi sanki bir süper star gelmiş kadar coşkuluydu. 

Tezahüratlar, kendisi ile fotoğraf çektirmek için adeta birbirini ezenler, alkış, kıyamet derken İmamoğlu’nun 10 metrelik mesafeyi dakikalarca gidemediğini gözlerimle gördüm. 

Hadi vatandaşı ve bazı partililerin coşkusu beni şaşırtmadı. Nitekim İmamoğlu popüler, 5,6 yıldır ülke gündeminden düşmeyen önemli bir aktör, öyle Özgür Özel gibi canı sıkıldıkça da Eskişehir’e gelmiyor. Dünya gözüyle onu bir yakından görelim demeleri gayet normal. 

Hatta bırakın sıradan vatandaş ya da CHP’lileri, CHP’nin örgüt temsilcileri, meclis üyeleri ve kırsal ilçe belediye başkanları da İmamoğlu’nu heyecanla, mutlulukla karşıladı. 

Gördüm ki İmamoğlu parti içinde çoktan bazı aşamaları tamamlamış ve bir sonraki seçim için Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etmiş durumda. 

Ziyaret programlarını bire bir takip ettiğim ve çevreyi kendi gözlerimle analiz ettiğim için yine net bir şekilde söyleyebilirim ki İmamoğlu’na Eskişehir’de gösterilen ilgi ve destek Genel Başkan Özgür Özel’in de çok çok üstünde oldu. 

Tabi bu durum öyle tahmin ediyorum ki sadece benim değil birçok kişinin odaklandığı ve konuşup, tartışacağı bir klişe olabilir. Lakin ben dikkatimi çok ayrı bir yere, şu an ütopik gözükse dahi hem mantığa makul hem de hoşumuza daha çok gidebilecek bir yere çekmek istiyorum. 

Az önce belirttim. İmamoğlu Eskişehir’e daha önce mutlaka gelmiştir. Ancak belediye binasından ilk kez içeri girdi. Bunu Ayşe Ünlüce’ye verdiği öneme bir nişane olarak algılamak mümkün. 

Zaten hem mecliste ve karşılamada gösterdiği tavır hem de akşam OMM resepsiyonunda gösterdiği beden dili bu önemin bir sağlaması olarak dikkatimi çekti. 

Bir başka nişane ise hem Ünlüce hem de İmamoğlu’nun yaptığı konuşmalarda Türkiye Belediyeler Birliği çatısında yapılan çalışmalara değinmesiydi. 

İmamoğlu’nun başkanı olduğu TBB’de encümen seçilen Ünlüce’nin kısa sürede rüştünü ispat ettiği ve Özgür Özel hem de İmamoğlu’nun güven duyduğu isimlerden biri olduğunu aşağı hepimiz biliyoruz. İmamoğlu direkt olmasa bile birlikte yapılan güzel işlere değinerek bu güvenini bir kez daha açıklamış oldu. 

Bunu neden önemsediğimi açıklayayım… 


Şayet İmamoğlu CHP’nin bir sonraki seçimde Cumhurbaşkanı adayı olursa ki, öyle olmaması sürpriz olur. Elbette birlikte çalışacağı, güven duyacağı bir kadro ile yoluna devam edecektir. 


Her şeyden önce 2 önem verdiği ismi Cumhurbaşkanı Yardımcılığı için görevlendirmek isteyecektir. Ve CHP içindeki düşüncelere göre bu iki yardımcıdan birinin “Kadın” olması bekleniyor. 

Burada duruyor ve böyle bir durumda Ayşe Ünlüce’nin şu an o isim olabileceğini tarihe not düşmek istiyorum. 

Buna bir sanrı, zor bir olasılık, hayal gücünü fazla yansıtmak gibi çeşitli değerlendirmeler yapabilirsiniz. Saygı duyarım. Lakin siz de bir düşünün? Güzel olmaz mı?