GÜNDEM

"Türkiye'deki Nadir Belediyelerden Biriyiz"

Tepebaşı Belediyesi tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte çocuklar hem hayvanları korumanın önemini öğrendi hem de gönüllerince eğlendi. Etkinlikte konuşan Başkan Ataç, “Tepebaşı Belediyesi 1999’dan beri barınağa sahip bir belediyedir ve Türkiye’deki nadir belediyelerden biridir.” dedi.

Tepebaşı Belediyesi tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla özel bir etkinlik düzenledi.

Tepebaşı Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla birçok etkinlik gerçekleştirdi. Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’nde 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla gerçekleşen etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra başkan yardımcıları, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Ahmet Kapanoğlu, Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi Başkanı Canan Adlım, Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Erdinç Yuva, meclis üyeleri, 23 okuldan 863 çocuk, hayvanseverler ve STK temsilcileri katıldı.

Düzenlenen etkinlikte öğrencilere Doğal Yaşam Merkezi’nde sıcak yuvaya kavuşmayı bekleyen can dostlar tanıtıldı. Veteriner hekimler tarafından ise çocuklara can dostlarımızın bakımı, ihtiyaçları ve hayvanlara nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda bilgi verilirken geçici bakımevinde bulunan patili dostlarımızın cinsleri tanıtıldı. Ayrıca etkinlikte çocuklar patili dostlarımıza dokunma fırsatı da buldu.

“Bu Dünyayı CanDostlarımızla Birlikte Paylaşıyoruz”

Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Tepebaşı Belediyesi 1999’dan beri barınağa sahip bir belediyedir ve Türkiye’deki nadir belediyelerden biridir. Çünkü Tepebaşı halkının hayvana verdiği değerin karşılığıdır. Burada çalışma arkadaşlarımız büyük özveri ile çalışıyorlar. Biz bu dünyayı can dostlarımızla birlikte paylaşıyoruz. Onlar bizim her şeyimiz. Bugün çocuklarımız cıvıl cıvıl. Ben okullara, öğretmenlere ve ailelere bize güvenip çocuklarını buraya getirdiği için teşekkür ediyorum. Çünkü biz büyük bir aileyiz.” ifadelerini kullandı.

“Başkanımız Ahmet Ataç’a Teşekkür Ediyoruz”

Konuşmasında çocuklara seslenen Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Kapanoğlu, “Biz hayvanları sadece 4 Ekim’de hatırlamıyoruz, 365 gün hatırlıyoruz. Çünkü 365 gün onlarla birlikte hayatımız, sokaklarımızı, caddelerimizi paylaşıyoruz. Ne kadar şanslısınız ki Eskişehir’de öyle belediye başkanlarımız var ki. Tepebaşı Belediye Başkanımız buraya yapmış olduğu bu tesisle öğretmenlerinizin size anlattığı hayvan sevgisini burada yaşayarak öğreniyorsunuz. Ben Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a ve ekibine bu güzel etkinlik için teşekkür ediyorum.” dedi.

“Türkiye’deki Tüm Barınaklardan En İyi Hizmeti Veriyor”

Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Erdinç Yuva, “Tepebaşı Belediye Başkanımıza herkesin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu merkezimiz Türkiye’deki tüm barınakları değerlendirdiğimizde en iyi hizmeti veriyor. O yüzden tüm emekleriniz için çok teşekkür ediyorum bu merkezde 7 gün 24 saat hizmet sunan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ayrıca çocuklar barınaklardan sahiplendirilmenin artırılması, engelli hayvanların sahiplendirilmede öncelikli olması ve sokak hayvanlarına karşı bilinçlendirilmesi amacıyla Eskişehir Fotoğrafçılar Topluluğu iş birliği ile hazırlanan fotoğraf sergini gezdi.