"Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler, Dervişler, Müritler, Mensuplar Memleketi Olamaz"

Bugünkü yazımın başlığına en büyük yol göstericimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çok sevdiğim ve çok kıymetli bulduğum sözünün bir kısmını taşıdım.

Atatürk'ün Kastamonu Nutku'nda dile getirdiği, "Efendiler ve ey millet! İyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en hakiki tarikat, tarikatımedeniyedir. Medeniyetin emir ve talep ettiğini yapmak insan olmak için kafidir." sözü bugünkü Türkiye'yi yakından ilgilendiriyor maalesef.

Instagram'ı bir dizi sebepler ile yasaklama yoluna giden sevgili hükümetimiz keşke aynı hassasiyeti ülkemize yuva yapan tarikatlar ve cemaatler için de gösterse.

İslamiyetin bence bir numaralı düşmanlarından olan bu çirkin yapılanmalar aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin de düşmanıdır. İstiklal Savaşı döneminde olduğu gibi bugün de hatta çok daha tehlikeli şekilde bu yapılar ülkemize tehdit teşkil ediyor.

Gençlerimizi zehirleyen, çocuk ve kadın tacizleri ile gündemden düşmeyen, müritlerini maddi manevi kullanan, hükümetten nemalanan ama bir kuruş vergi ödemeyen bu zararlı yapılar Instagram'dan daha mı az tehlikeli sormak istiyorum.

21. yüzyılda insanımızı türlü hurafeler ile kadıran bu hacı hoca bozmalarının sayısı gün geçtikçe artıyor. 

“Tekke, zaviye ve türbelerin kapatılması”, 30 Kasım 1925 tarihinde kabul edilip 13 Aralık 1925 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 677 sayılı kanun ile hayata geçmiştir." buna rağmen bu memleket ve din düşmanı yapılar özellikle korunuyor. Sevgili hükümetimiz bu şarlatanlardan oy aldığı ve bir şekilde bu yapılardan faydalandığı için kendilerine dokunmuyor.

Sonra...

Bir tane cemaat lideri çıkıyor, güçleniyor ve Yüce Türkiye Cumhuriyeti'ne darbe yapmaya kalkışıyor. Bu durumlar Instagram'dan daha mı az tehlikeli?

Bir şeye yasak gelecekse kanunen de yasak olan tekke ve zaviyeler kapatılsın. Türkiye Cumhuriyeti'nin manevi değerleri ile uzaktan yakından örtüşmeyen bu yapılar gün gelir yine başımıza bela olur. 

Ben niye Sağlık Bakanlığı'nda Menzil Tarikatı yapılanması görüyorum. Neden zamanında şereli Türk Ordusu içinde FETÖ yapılanması olduğunu öğreniyorum. Instagram bunlardan daha tehlikeli vay be!