Teşekkürler Filenin Sultanları

Dün gece, tüm Türkiye ekrana kilitlendi nefesler tutuldu. Eskişehir de aralarında olmak üzere pek çok şehirde dev ekranlar kuruldu. Milli formalar giyildi, yürekler bir attı. Geçen yıl bizlere dünya şampiyonluğunu armağan eden milli takımımız, bu kez Olimpiyat yarı finalinde İtalya ile kozlarını paylaştı.

Nabzı yüksek, heyecan dolu bir müsabaka izledik. Elbette gönül isterdi ki galibiyetle finale yürüyelim, lakin kaderin hükmü bu sefer bizden yana değildi. Her şey istediğimiz gibi sonuçlanmasa da izlediğimiz oyun oldukça çekişmeli geçti ve seyir zevki muhteşemdi. Filenin Sultanları sayesinde, olimpiyat tarihinde ilk kez finale bu kadar çok yaklaşmış olduk. Unutulmamalı ki, bronz madalya şansımız hâlâ canlı.

Sitem dolu sözlere geçmeden evvel, bizlere yaşattıkları bu büyük gurur için milli takımımıza içten bir teşekkürü borç biliriz.

Teşekkürler, Filenin Sultanları!

Uluslararası arenada rakiplerle mücadele edip, şanlı bayrağımızı göklere çektiniz. Türk gençliğine birer idol oldunuz, onlara örnek teşkil ettiniz.

Sayenizde, binlerce kız çocuğuna Ebrar, Eda, Zehra, Derya ve hatta Melisa isimleri verilecek. Her yeni işe koyulduğunda “Sen yapamazsın” diyenlere inat, Türk kadını sizin ilhamınızla hayallerine sıkı sıkıya sarılacak.

Bilmek gerekir ki her şey siyasetle yoğruludur; spor da bu kaideden muaf değildir. Bu yüzden, başarınızı sadece aldığınız sayılara indirgemek, büyük bir hakikati göz ardı etmek olur. Sizler, sadece iyi voleybol oynamadınız, belki de istemsizce son yıllarda geride kaldığımız çağdaşlaşma yolunda, kadının konumunu ileriye taşımak adına önemli bir adım attınız.

Sahada sadece rakiple değil, kadını toplumda dar kalıplara hapsetmeye çalışan çağ dışı zihniyetle de savaştınız.

Her başarınızın ardından, sahada giysinize, duruşunuza, tavrınıza saldıran hadsizlere karşı da dimdik durdunuz.

Cinsel yönelimi nedeniyle sosyal medyada lince uğrayan oyuncular oldu; hayatında voleybol izlememiş kişiler, sırf bu yüzden milli takıma alınmamaları için sosyal medya kampanyaları başlattı. Fakat bu oyuncular, hiçbir zaman geri adım atmadın, direncini kaybetmedi. Onlar kazandıkça, Türk milleti daha çok sahiplendi, bağrına bastı.

Yuvaya altın madalya ile dönmeseniz de 2023'te kupayı kaldırdığınız zafer pozu sosyal medya hesaplarından bulanıklaştırarak paylaşan siyasetçilere, yarım ağızla destek veren yetkililere karşı asıl zaferi siz kazandınız.

Gören göz için ibret çoktur. Sizden ve mücadelenizden ibret alanlar, elbet cesaretin yolunu bulacaktır. Ümidimiz, genç kadınların ve kız çocuklarının sizin gibi, tüm zorluklara göğüs gererek toplumda var olma mücadelesini sürdürmeleridir.

Bizler sanattan spora, siyasetten akademiye, hayatın her alanında güçlü, özgür ve nitelikli kadınlar görmeye devam etmek istiyoruz.

Türkiye’nin ihtiyacı, ped kullanmayı mahrem sayıp bunu siyasete malzeme eden figüranlar değil; toplumsal eşitsizlikle, derin yoksullukla, safsata sözlere aldırmadan mücadele eden yönetici kadınlardır.

Dileriz ki bu güçlü kadınlar fazlalaşsın, toplumsal yaşamın her alanında etkileri katlanarak artsın.

 Milli takımımız vesile olsun bizler yazalım, temennimiz budur.

Bir kez daha Türk Voleybol Milli Takımımıza gönülden başarılar dilerim. Umarım ülkemize bronz madalya getirip, bizi uluslararası arenada gururla temsil etmeye devam ederler.
Ayağınıza taş değmesin filenin sultanları.