POLİTİKA

Süllü ile Güneş Gerginliği: "Madene Alkış Tuttun"

CHP Milletvekili Jale Nur Süllü ile Mihalgazi'nin AK Partili Belediye Başkanı Zeynep Güneş arasında "altın madeni" tartışması çıktı...

Bugün, Alpagut'ta yapılan ETİ Bakır A.Ş.'nin siyanürlü altın madeni tanıtım toplantısı baştan sona birçok gerginliğe ve tartışmaya sahne oldu. Bu tartışmaların en dikkat çekenlerinden biri de Jale Nur Süllü ile Zeynep Güneş arasında yaşandı. Konuşmasının son kısmında Zeynep Güneş'i eleştiren Jale Nur Süllü'den sonra söz alan Zeynep Güneş CHP'li vekile sert sözlerle karşılık verdi.

Süllü: "Ben İlk Defa Madene Alkış Tutan Bir Başkan Gördüm"

Maden tanıtım toplantısı sonrasında görüşlerini dile getirmek için mikrofonu alan ve sahneye çıkan CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, konuşmasının genelinde siyanürlü altın madeninin Alpagut, Mihalgazi yöresine vereceği zararları anlattı ve bu projeyi eleştirdi. Süllü konuşmasının son bölümünde ise Mihalgazi'nin AK Partili Belediye Başkanı Zeynep Güneş'i hedef aldı. Süllü'nün;

"Belediye başkanı geçmiş oraya madeni alkışlıyor. Ben hayatımda daha önce siyanürlü altın madenini alkışlayan bir baikan daha görmedim. Olacak iş değil." sözleri Zeynep Güneş'e bir cevap hakkı doğmasına neden oldu.

Süllü'den sonra söz alan Güneş konuşması esnasında kalabalık bir grup vatandaş tarafından ıslıklandı. Konuşmasının genelinde madeni savunmadığını, madenden yana veya karşı tarafta olmadığını dile getiren Güneş, devletin en doğru kararı vereceğini ifade etti. Konuşmasının bir kısmında ise Süllü'ye sert yanıtlar verdi.

Zeynep Güneş;

"Merak etmeyin sayın vekilim biz Alpagut'u sizden çok daha iyi koruruz. Siz kafanızı yormayın. Benim derdim Alpagut, ben Alpagut'tan tarafım." dedi.

İkili arasındaki bu söz düellosu konuşmaların ardından yerini sessizliğe bıraktı.