Litresi yaklaşık 2,25 TL’ye denk düşüyor ve bana göre piyasa ortalamasının çok çok altında.
Yani bir şeyin fiyatından, pahalılığından şikayet edeceksem tüm samimiyetimle dile getirmek isterim ki bu şikayetin son sırasında Kalabak Su gelir.
Bir bardak çayın en ucuz 10 TL, yarım ekmek arası en ucuz yiyeceğin 150 TL, bir simitin dahi 12 TL olduğu günlerde bir damacana suya 25 TL diye isyan etmek biraz anlamsız olur.
Üstelik lezzet ve kalitesi Kalabak Su ile yarışamayacak su markaları litresi 4,5 TL yani neredeyse 2 katı iken yerli ve milli suyumuza eleştiri getirmek bana doğru gelmiyor.
Sosyal medyada bu zamma itiraz eden, çok absürt olduğunu dile getirenleri görüyorum. Çoğu iktidar partisi mensubu veya partiye yakın isimler.
Su’dan sebeplerle muhalefetin işe yaramadığını geçtiğimiz seçim dönemi çok iyi gözlemledik ancak aynı alışkanlık devam ediyor. Bir kez daha altını çizmek isterim ki muhalefet yapmak bile biraz adalet biraz hakkaniyet istiyor. Yoksa ters tepiyor, ters…
Uzaktan Yükleme Biraz Beklesin, Fiyat Stabil Olsun
Su ve Büyükşehir Belediyesi demişken Kalabak Su mevzusunu kapatıp kullanma suyu üzerinden devam edelim. Biliyorsunuz kullanma suyunu uzaktan doldurmak yani kartla gişeye gitmeden su yükleme beklentisi uzun süredir gündemde.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de bu konuda seçim döneminde bir vaat verdi ve bu uzaktan yükleme işinin yeni dönemde halledileceğini dile getirdi.
Ben bu konuda şahsi olarak yeni bir öneri gündeme getirmek istiyorum.
Bana göre kullanma suyu için bir öncelik belirlenecek ise bu uzaktan yükleme yerine otomatik artışın önüne geçilmesi olacaktır.
Malumunuz uzaktan yani internete entegre edilerek yapılacak su yüklemeleri için ciddi bir yatırım ve iş gücü gerekiyor. Enflasyonun belimizi epey büktüğü bugünleri bizler kadar kurumlarda zorlanarak geçiriyor. ESKİ veya EBB bu işe soyunmak için çok büyük bir bütçe ayırmak zorunda. Üstelik bu sisteme geçmek adına uzun süre fazlaca insan gücüne ihtiyaç olacak. Tabi ki uzaktan yükleme ciddi bir konfor alanı oluşturacak ancak bu maliyetin kullanma su fiyatına yansıması bu konforu şu günlerde sıkıntıya sokabilir.
Bu yüzden uzaktan yükleme işini biraz ertelesek ve ona yapılacak yatırım bedelini mevcut kullanma su fiyatlarını otomatik artıştan kurtararak stabil hale getirmeye kullansak sanki daha iyi olacak.
Üstelik internete karşı mesafeli olanlar, teknolojiyi kullanma konusunda biraz yavaş kalanlar özellikle de yaşı ilerlemiş vatandaşlarımız bu konuda mevcut düzenlerini bozmadan, sıkıntı yaşamadan su yükleme işine devam edebiliyor olurlar. Zira halen daha faturasını ilgili kuruma giderek ödemeye çalışan, internet bankacılığını reddeden ve somut bir makbuzu hiçbir şeye değişmeyecek çok fazla insan olduğunu unutmamak lazım.
Katılırsınız, katılmazsınız bilmiyorum. Benim ki sadece ufak bir öneriden ibaret. Aklımda kalmasın yazayım istedim. Belki aynı şeyi düşünen kişiler çoğunluktadır. Kimbilir?