Sıhhiye Notları

Pazar günü gerçekleşen miting gibi açılıştan sonra Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Sıhhiye Meydanında yapacağı “Millet Buluşması” nasıl olur diye merak içindeydim…

Hafta içi ve mesai saatlerine denk düşen bir buluşma nispeten büyük bir meydanda istenilen kalabalığı sağlar mı? Bir coşku, bir motive olur mu? Diye düşünmeden edemedim.

İnternetin kitle iletişiminde baş aktör olduğu bugünlerde tam olarak mitingler eski kafa işi diye düşünürken beni de şaşırtan bir buluşmaya tanıklık ettim.

Sıhhiye Meydanında gerçekleşen buluşmaya tahminimden daha çok vatandaş katılırken, moral bulan sadece vatandaş değil eminim Millet İttifakının tüm paydaşları olmuştur.

Eminim bu buluşmayı organize eden pek çok CHP’li mitingin sona erdiği bu dakikalarda derin bir oh çekiyor ve bir buluşmayı artı ile kapatmanın verdiği keyfi sürüyordur.

Gelelim Sıhhiye Meydanında dikkatimi çeken buluşma notlarına

- Yılmaz Büyükerşen yine baş aktörlerden birisi oldu. Hem ABB Başkanı Mansur Yavaş “burada konuşmak zor çünkü Büyükerşen benim ustam” diye konuştu hem de CHP Lideri Kılıçdaroğlu Eskişehir’i Türkiye’ye örnek göstererek “Çöldeki bu vahayı Büyükerşen’e borçluyuz” diyerek Yılmaz Hoca’yı bir kez daha onurlandırdı.

- Buluşma büyük bir katılıkla gerçekleşti, vinç üstünden çekilen fotoğraflar ve görüntülerle alanın yanlara kadar dolduğunu ve buluşmaya her yaş grubundan insanların katıldığını gördüm. Ancak kadınlar erkeklerden daha yoğun katılım sağlamıştı, daha doğrusu benim gözlemim bu yönde.

- Organizasyonu yapan CHP İl Başkanlığı ve Belediyeler süreci sorunsuz atlattı. Basın mensupları rahatça çalışabildi ve alışılan zorlukları bu kez yaşamadı.

- Mansur Yavaş’ın konuşmasında sık sık altını çizdiği Milliyetçi söylemler vatandaştan büyük alkış aldı. Kılıçdaroğlu Eskişehir’e şehir insanının dokusuna uygun olan Yavaş ile gelmekle büyük isabet sağladı.

- Büyükerşen konuşurken bir kez daha Eskişehirlilerden yemin istedi. Seçim iletişim ofisi açılışında olduğu gibi Eskişehir’e yaptıklarım karşılığında beni mahcup etmeyin mesajı verdi.

- Buluşmaya Kütahya ve Bilecik CHP İl Örgütleri ile komşu şehirlerden millet ittifakı milletvekili adayı olan bazı isimlerinde katılım sağladığını gözlemledim.

- Miting bitiminde tüm Millet İttifakı İl Başkanları, Milletvekili Adayları ve Belediye Başkanları sahneye davet edildi. İsim isim yapılan çağrılar esnasında Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç Eskişehirlilerden dikkat çekecek kadar büyük alkış aldı.

- Hem Mansur Yavaş hem de Kılıçdaroğlu sahneye Eskişehirspor atkıları ile çıktı ancak Eskişehirspor ile ilgili hiçbir kelam etmediler.

- Etkinlik bitiminde ittifak paydaşları gayet mutluydu. Bir çok kişi hesap ve tahminlerini yeniden gözden geçireceğini söyledi.

- Etkinlikten sonra en büyük motivasyonu yaşayanlardan birinin İbrahim Arslan olduğuna dair yemin edebilirim ama ispat edemem.