KÜLTÜR&SANAT

Sanatseverler Dijital Müzede Buluşmaya Devam Ediyor

Institut français Türkiye ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 3 Ekim’de Eskişehir Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi Sanat Galerisinde açılışı gerçekleşen Micro-Folie Dijital Müzesi ve Selçuk Demirel’in “Yerle Gök Arasında” sergisi ziyaretçilerle buluşmaya devam ediyor.

Dijital müzenin ziyaretçileri Louvre Müzesi, Pombidou Merkezi, Picasso Müzesi ve Orsay Müzesinin de içinde bulunduğu toplam 12 önemli kurumun birçok eserini, eğitimciler eşliğinde dijital tabletler aracılığıyla projeksiyon ekranından izleyebiliyorlar.

Yüksek çözünürlükte dijitalleştirilmiş eserlerden oluşan bu önemli koleksiyon, eğitimciler tarafından okul gruplarının ilgisini çekecek yöntemlerle anlatılıyor. Şu ana kadar toplam 7 farklı okuldan 418 öğrenciye ulaşan dijital müze, 25 Ekim’e kadar ziyaretçilerle buluşmaya devam edecek.

Micro-Folie “Küçük Çılgınlık” dijital müzesini gezmeye gelen ziyaretçiler, Selçuk Demirel’in “Yerle Gök Arasında” sergisini de ücretsiz olarak gezebiliyorlar. Sanatçı Selçuk Demirel bu sergiyle çağımızın en önemli sorunlarından birisi olan iklim değişikliğine değiniyor. Eserlerinde gezegenimizin kırılganlığını derinlikli, hassas ama bir o kadar da mizah duygusunu elden bırakmayan kuvvetli yaklaşımıyla anlatıyor. Selçuk Demirel’in “Yerle Gök Arasında” sergisi de dijital müze gibi 25 Ekim’e kadar sanatseverlere açık olacak.