Seçim olacak dediğime bakmayın aslında mevcut başkanlar ve yeni yönetim kurulu listeleri oylanacak ve resmi olarak yeni bir dönem başlayacak.
Yani Ekim ayında ETO Başkanı Metin Güler 3. kez, ESO Başkanı Kesikbaş 2. kez başkanlık koltuğuna oturacaklar. Şimdiden hayırlı olsun.
Tabi başkanlar görevlerine devam edeceği için gözler otomatik olarak yeni yönetim listelerinde olacak.
Sürprizi seven bir şehir olarak listelerde değişiklik olacak mı? Hangi nazarda olacak? Yeni eklemlenecek isimler kimlerden oluşacak merak ediyoruz.
Tabi listeler için hepimizin ortak bir arzusu ve talebi var.
Gönül istiyor ki listelerde artık işinin ehli, bugüne kadar yönettiği işlerde başarıyı yakalamış ve şehrin yönetimine hazırlanması gereken gençlerde olsun.
Ancak bu bugüne kadar olduğu gibi göstermelik, sembolik ve dostlar alışverişte görsün diye değil. Gerçekten isteyerek, sorumluluk vererek, hatta göze soka soka olursa içimize sinecek.
Çünkü bugüne kadar şehrin iş birliği ve vizyonuyla ilgili en tıkandığımız nokta mevcut şehir bürokrasisi içindeki yerleşmiş alışkanlıklar oldu.
Bireysel rekabet ve çatışmaların, ajanda tutulmuş küskünlüklerin yansıması Eskişehir adına çok kez eksi yazdı.
Bundan sıkça şikayet ediyorsak, yani sorun konusunda hemfikir isek çözümün bir parçası da gençleşmedir.
Bir bakın etrafınıza 2., 3. kuşak iş insanları, sanayici ve aldığı işe ciddi emek sarf eden, markalaştıran nice genç tecrübe var.
Birbirinden değerli kadınlar, adamlar mevcut.
O isimleri bir gençlik kolu, kadın girişimci gibi etiketleyici oluşumlar yerine doğrudan yönetim listelerine almak, meclislerde onlara da görev ve sorumluluk vermek şehre katma değer sunmak isteyenlerin görevi olmalı.
Konuyu çok çok detaylandırmaya gerek yok.
Değişim isimler değil, zihniyet üzerinde saklıdır ve değişen, gelişen dünyaya ayak uydurmak için yapılacak en sağlıklı hamleyi Mustafa Kemal Atatürk yıllar önce işaret etmişti.
O Türk Cumhuriyeti Gençliğe emanet etmişti… Siz ne yapacaksınız?