Muazzam Sıcaklarla Baş Etmenin İmkânı Yok

Rüzgarın bile sıcak estiği, deniz suyunun ılıklaştığı ve serinletmediği bugünlerde insanın canı Hiçbir şey yapmak istemiyor. 


Lakin Eskişehir gündemi takip ettiğim kadarıyla bu sene mola vermeden, fasılasız bir şekilde yerel seçim sürecine ilerlemeyi tercih etti. 


3,5 kişinin bir araya geldiği her toplantıda benzeri şeyler konuşuluyor, herkesin bildiği isimlerle ilgili değişik kehanetler ortaya atılıyor ve sürekli diğer insanların nabzı yoklanıyor. 


Son günlerde kulaklarını fazlaca çınlattığımız isim ise EOSB Başkanı Nadir Küpeli… 

Küpeli birkaç seçimdir sürekli ismi adaylıkla anılan ancak her defasında siyaset arenasına sıcak bakmadığını ve kendisinde bu meziyeti görmediğini söyleyen bir isim. 


Herhalde bugüne kadar en az 20 kere bu konuda düşünceleri sorulmuş ve her defasında aynı şeyleri söyleyerek adaylık konusuna kendi kapılarını kapatmış bir isim. 


Fakat siyaset onun peşini bırakmıyor. 


Kendisi istemiyorum dese bile siyaset daha doğrusu iktidar partisinin bir kısmı kendisini aday yapmak ve bir yarışa sokmak istiyor. 


Bu nedenle kapısı boş kalmıyor, telefonu susmuyor ve kendisini ikna etmek için ciddi mesai harcayanları fazlaca oluyordur. 


Kendisi reddetse bile Ailesinin yıllar içinde aktif siyaset içinde iktidar kanadında yer alması ve güçlü bir nüfuzu olması hasebiyle bu talebin oluşması son derece olağan diye düşünüyorum. 


Lakin son günlerde kulağımıza gelenler bu inadın kırılması için AK Parti heyetinin vitesi yükselttiği ve Nadir Küpeli’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için ciddi bir kıskaca alındığı yönünde. 


Hatta işin Eskişehir’i aşarak Ankara’ya intikal ettiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat araması ve rica etmesi halinde Küpeli’nin de siyasete girme isteğini yeniden gözden geçireceği de iddia ediliyor. 


Ne kadarı doğru ne kadarı yalan bilemiyorum ama bu baskıyı dile getiren, sağda solda konuşanların sayısı bir hayli fazlalaştı. 


Ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyerek bunu belirtmekte fayda var. 


Öte yandan geçtiğimiz genel seçim sürecinde benzeri bir tablonun ETİ Şirketler Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı içinde yaşandığını hatırlatmakta fayda var. 


Bugüne kadar siyasete uzak duran Firuzhan Kanatlı’nın Milletvekili Adayı olması için AK Parti yönetiminden kapısını çalanlar ve kendisini neredeyse ikna etme aşamasına getirenler olduğunu seçim sürecinde işitmiştik.

Hatta yine Cumhurbaşkanı tarafından aranacağı iddiaları ayyuka çıkmıştı. 


Ancak seçim sürecinde ne oldu, ne bitti bilmiyoruz. Nitekim listede Kanatlı ismi yer almamıştı. 


Fakat bu kez o kadar uzun beklemeyeceğiz. En geç Ekim ayı sonunda Küpeli’nin adaylık konusunda ne yapacağı netleşir. Daha doğrusu AK Parti Büyükşehir Belediyesi için aday yapacağı ismi resmi olarak değil ama gayri resmi olarak mutlaka kamuoyuna belli eder. Böylece tartışmalar, dedikoduların da sonu gelmiş olur. 


Hatırlatmak isterim, artık Eskişehir aktörleri veya siyasete namzet isimler siyasi mekanizmadan değil ekonomi dünyasından, kişisel ekonomisini iyi yöneten isimler arasından çıkıyor. 


Kesikbaş, Güler, Kanatlı, Hatipoğlu isimleri gibi Küpeli’nin de bu grupta olduğunu unutmamak lazım.