SPOR

LÖSEV ile Koşarak Sağlık Koşarak İyilik

Kurulduğu 1998 yılından bu güne dek lösemi ve kanser hastalarına maddi-manevi destekler götüren, Türk Halkının imece usulü katkı ve bağışlarıyla 26 yıldır, on binlerce hasta ve onların imkânları kısıtlı ailelerini hayata bağlayan LÖSEV tüm Türkiye’de dur durak bilmeden hastalarına ulaşmaya çalışıyor.

% 90 ının asgari ücret ve altında gelire sahip olduğu, 90 bine yakın lösemi – kanser hastası ve ailelerine kıyafetten, beyaz eşyaya, kuru gıdadan et ürünlerine destekler sunan LÖSEV tüm bu desteklerin yanı sıra kişisel gelişim, mesleki eğitim, psikolojik destekler, moral ve motivasyon faaliyetleriyle bu zorlu yolculukta ailelerin yanlarında yer alıyorlar.

"Koşar Adım LÖSEV Gönüllüleri" Eti Lifalif 5. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali’nde!

LÖSEV tüm Türkiye’de, sağlıklı yaşamın gerekliliği olan spor faaliyetlerini başta Ankara olmak üzere İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya, Kayseri, Adana ve Samsun’da düzenleyerek tedavisini tamamlamış çocuk ve gençlerini hayata sağlıkla kazandırmaya devam ediyor. Koşar Adım LÖSEV Projesi ile maratonlarda yer alan LÖSEV, kanserle mücadele eden çocukların eğitim burslarına açılan kampanyalar ile katkı sağlıyor.


Bu hafta sonu Eskişehir Sazoba Parkı’nda, “Eti Lifalif 5. Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali” 24 – 25 Ağustos’ta tüm Türkiye’den spora ve insanlığa fayda sağlamaya gönül vermiş katılımcılarını ağırladı. Koşar Adım LÖSEV sloganıyla, LÖSEV ’in gönüllü koşucuları ve kanserle mücadelesini yenen gençler de maratonda yerini aldı. LÖSEV
Gönüllüleri, kanserle mücadelesinden zaferle çıkan minik kahramanların eğitim burslarını karşılamak için oluşturdukları bağış kampanyaları ile onlara destek oldu.

Bu Yarışta İyilik Kazandı!

Farklı kategorilerde gerçekleştirilen maratonda, LÖSEV’in gönüllü koşucuları derece de aldı. LÖSEV’in gönüllü koşucularından yaş kategorilerinden olmak üzere, Kadınlar 21K kategorisinde Sibel Tuna birincilik, 10K kategorisinde Nilgün Evirgen birincilik; Erkekler 10K kategorisinde de gönüllü koşucu Murat Taşkıran birincilik kazandı. Madalyalarını
LÖSEV için alan gönüllüler umut koşusunda övgü topladı.


Etkinlik süresince gönüllü tanıtım ve LSV Dükkan standı, Yaşama El Ver Projesi ile yapılan el baskıları Eskişehir Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı’nda, gönüllüleri ile LÖSEV yerini aldı. LÖSEV çalışan ve gönüllülerinin yer aldığı standa katılımcılar ilgi gösterdi. Bu sayede bilinç, farkındalık ve faydanın hedeflendiği bu büyük organizasyon, katılımcılarının hem eğlendiği hem de fayda sağladığı mutluluk dolu anlarla gerçekleştirildi.