POLİTİKA

Kazım Kurt Açtı Ağzını Yumdu Gözünü

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediye Meclisi Olağan Toplantısı'nda gündem dışı konularla ilgili kendisine gelen eleştirilere sert cevaplar verdi.

Başkan Kurt: "Devlet Kaçak İşçi, Part-Time İşçi Çalıştırmaz"

AK Parti Grubundan Başkan Kurt ve CHP Grubunun, okullarda hijyen sorunu olduğunu dile getirmelerine ve sürekli bu konuda eleştirilerde bulunmalarına bir sitem geldi. Hükümetin bu sorunu çözmek adına yarı zamanlı personeller işe aldığını ve okullarda CHP'nin bahsettiği gibi derin bir hijyen sorunu olmadığını söyleyen AK Parti Grubuna Kazım Kurt sert çıktı. 

Başkan Kurt özellikle AK Parti Grubundan Özlem Ünalır'ın;

"Sayın Başkan temizlik personelleri sizin dediğiniz gibi aylık 7.000 TL ücrete çalışmıyor. Haftada 3 günden toplam 12 gün çalışıp, 7.000 TL alıyor." cevabına tepki gösterdi.

Kurt;

"Bakın okullarda net bir şekilde hijyen sorunu var. Hükümet burada yetersiz kalıyor. Bakanlık ise yetersiz kaldığını kabul etmiyor. Biz diyoruz ki yetersizlik varsa belediyeler olarak çare üretelim. Gerekirse gidip temizlik yapalım, yardımcı olalım. Ancak Milli Eğitim bizi okullara sokmuyor. Sanki biz okullarda temizlik yapsak oradaki çocukların babaları CHP'li olacak. Böyle bir mantık olabilir mi?

Temizlik personeli alınıyor. Sayısı da yeterli değil, çalışma şartları da düzgün değil. 7.000 liraya insan çalıştırışıyor. Bu doğru değil. Devlet kaçak işçi çalıştırmaz. Sigortasız işçi çalıştırmaz. Part-time işçi çalıştırmaz. Devletin görevi 85 milyona iş istihdamı yaratmak. Neden buralarda insanlar 7 bin liraya mahkum ediliyor. Böyle bir çalışma sistemi kabul edilemez." dedi.

"Diyanet'in Boşa Harcanan Bütçesini SMA'lı Çocuklara Harcasanız Daha Çok Sevaba Girersiniz"

Kazım Kurt aynı toplantıda SMA'lı çocukların durumu ile ilgili de konuştu ve bu konu üzerinden Diyanet İşleri Başkanlığı'na ayrılan bütçeyi eleştirdi.

Kazım Kurt;

"SMA'lı çocuklara yardım edilmeli evet. Ancak bu tedaviler çok pahalı. Bunu ancak hükümet yapabilir. Hükümet SMA'lı çocuklara nasıl kaynak yaratacak diye düşünenler varsa cevaplayayım. Bakın Diyanet'e her yıl devasa bütçeler ayrılıyor. Bu paralar nereye gidiyor Allah aşkına. Ne iş yapıyor Diyanet?

Örnek vereyim. Bizim Odunpazarı'na bağlı 50 civarı kırsal mahalle var. Bunların en az 20'sinde imam bile yok. Nasıl iş bu? Hükümet Diyanet'in boşa harcadığı paraları SMA'lı çocuklara versin. Bana kalırsa SMA'lı çocuklara verdikleri parayla daha çok sevaba girerler." ifadelerini kullandı.

"Bakın Duydunuz Belediyelerin TOKİ'ye Müdahale Etme Şansı Yok"

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kendisine ve CHP'ye gelen kentsel dönüşüm ve TOKİ eleştirilerine de yanıt verdi.

Kazım Kurt'un dönüşüm için gerekli adımları atmadığını söyleyen AK Parti Grubuna yanıt veren başkan;

"Ben 10 senedir sürekli kentsel dönüşüm için Ankara'ya yazıyorum. Gündoğdu için, Küçük Sanayi için sürekli mücadele içindeyim ama sonuç alamıyoruz. Ben niye dönüşüme engel olmak isteyeyim. Hükümet bizimle bu işleri yapmaya yanaşmıyor."

Kazım Kurt, TOKİ'yi eleştirmelerine yönelik gelen tepkileri de sert sözlerle yanıtladı.

Başkan Kurt;

"TOKİ’nin Vadişehir’de yaptığı binalara örnek vereyim. Vatandaş şikayet ediyor; '5665. sokakta halen inşaat devam etmekte. TOKİ bize bunla ilgili bilgi vermedi. Mevcut yol kotunda 213 santim dolgu yapılarak yükseltilmiş. Bu durumdan dolayı arsama araç girişi sağlayamıyorum. İmar durum belgesinde başka yol durum olmadığından dolayı projem durduruldu. Yol kot farkından dolayı meydana gelebilecek trafik kazalarından dolayı can güvenliğimiz risk altında. TOKİ’ye tahsis edilen projelerde uyulmadan mevcut araziyi uyguladığından hem can hem de mal kaybı tehlikemiz bulunmakta. 213 santim dolgu yapılan kısmın ivedilikle kaldırılmasını talep ederim.' şeklinde bir isyan var.

Buraya ESKİ kanalizasyonu nasıl yapacak? 213 santim yükseklik çok fazla. TOKİ imar planlarına göre hareket etmeli. TOKİ orada bağımsız bir cumhuriyet gibi kafasına göre çalışmaya devam ediyor. TOKİ, yasal olarak yetkili olabilir ama bu kente hizmet yapıyorsa belediyelerin işini de bozmamalıdır. Birlikte oturup konuşmamız gerekiyor. Belediyeler yok sayılmamalı. Birlikte çalışmayı öğrenmeliyiz. Burada ciddi bir şikayetimiz var. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve TOKİ Genel Müdürlüğü ile görüşerek bu işlerin kentin imar yönetmeliklerine uygun hareket etmek gerekiyor.

Belediyeler TOKİ’ye hiçbir şekilde müdahale edemez, edemiyor. Kim diyor 'Kazım Kurt TOKİ'ye engel olmaya çalışıyor diye. Bakın AK Partili arkadaşlar da söylüyor, kayıtlara geçilsin. Basına sesleniyorum bunu da aynen yazın. Belediyeler TOKİ’ye hiçbir şekilde müdahale edemez. Kendileri söylüyor." dedi.