GÜNDEM

İYİ Partili Toptaş'tan Gençlik Merkezi Teşekkürü

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, Sivrihisar'da yer alan ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Toptaş açıklamasında;

"Gençlik merkezleri; gençlerin serbest zamanlarını verimli değerlendirmelerine yardımcı olmak, onları sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlere yönlendirmek, gelişimlerine katkıda bulunmak, rehberlik ve danışmanlık yapmak, her türlü zararlı alışkanlıklara ve bağımlıklara karşı bilinçlendirmek, önleyici ve koruyucu faaliyetler yürütmek amacı ile etkinlikler, tarihi ve kültürel geziler düzenleyen merkezlerdir.


​İlçemizin tarihi binaları olan eski askerlik şubesi binaları, tarihi dokusu bozulmadan restore edilerek 2022 yılında Sivrihisar Gençlik Merkezi olarak faaliyete başlamıştır. Gençlik merkezimizde eğitim salonları, atölye çalışmaları için uygun alanlar, kütüphane, bilgisayar odası ve sosyal etkinliklerin gerçekleştirildiği çok amaçlı salon, ücretsiz kahve ve çay salonu, modern tiyatro ve toplantı salonu bulunmaktadır. Deneyimli eğitim kadrosu, gönüllü gençler ve yerel paydaşlarla iş birliği yaparak gençlerimize kaliteli hizmet sunmaya devam etmektedir.


​Açılışından bu yana gençlerimize yönelik, yabancı dil eğitimi, bilgisayar kullanımı, ilk ve orta öğretimde yardımcı kurslar, üniversiteye hazırlık kursları, temel işletme bilgisi, kişisel gelişim ve iletişim becerileri ile ilgili eğitim programları düzenlenmiştir. Sosyal ve kültürel etkinlikler olarak tiyatro oyunları, konserler, film gösterileri, sergiler ve geziler düzenlenmiştir. Atölye çalışmalarında resim, fotoğrafçılık, müzik, drama, el sanatları konuları ele alınmıştır.
​Herkese kucak açan Sivrihisar gençlik merkezi, gençliğin hak ettiği her türlü konfor, teknolojik alt yapı ve imkânlara haiz olacak şekilde ayrım yapmaksızın tüm gençlerimize ücretsiz bir şekilde hizmet vermektedir. Tüm gençlerimizi bu güzide merkeze davet ediyoruz.


​İlçemizde atalarımızdan kalan bu tarihi yapıların atıl vaziyetten kurtarılarak gençlerimizin her konuda faydalanabilecekleri, kendilerini her türlü kötü alışkanlıklardan koruyabilecekleri, topluma faydalı bir birey olarak yetişmelerine yardımcı olacak olan bu güzide merkezin ilçemizde açılmasına vesile olanlara, bilhassa bu konuda emeği çok olan ilçe gençlik ve spor müdürümüz Kamil Murat Bey’e ve tüm çalışanlarına şükranlarımı sunarım." ifadelerine yer verdi.