POLİTİKA

“Yemeğe Katılanların Çoğu İYİ Partili Değil”

Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun da katıldığı basın toplantısında İl Başkanı Edizgil, “Önceki akşam Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de katıldığı bir yemek organizasyonu yapıldığını öğrendik. Büyükşehir Belediyesi bir basın açıklamasıyla bu yemekten fotoğraflar paylaşılmış ve alenen “İYİ Partililerden Büyükerşen’e destek” ifadelerinde bulunulmuştur. Ancak bu açıklamalar gerçekleri yansıtmamaktadır.

Hemen şunu belirtelim ki yemeğe iştirak edenlerin, zaten yarıdan fazlası geçmişte de partimize üye olmamış kişilerdir. Özetle bu kişilerin İYİ Parti ile uzaktan – yakından alakaları yoktur. Yemeğe iştirak eden katılımcıların yarıdan az kısmı ise bir dönem yolu partimizden geçen ancak herhangi bir sebepten dolayı istifa etmek zorunda kalan, yani kendi elleriyle İYİ Parti’yle ilişkisini kesen kişilerdir. Dolayısıyla onlar da partimizi temsil etmemektedir.

Son olarak katılımcıların çok küçük bir kısmı, geçmişte partimizde yöneticilik yapan, çeşitli sebeplerden dolayı artık yönetici olmayan, ancak İYİ Parti’ye üye olmaya devam edenlerdir” dedi.

“DESTEK MÜNFERİTTİR”

Destek verdikleri açıklanan kişilerin Yılmaz Büyükerşen’e veya başka bir kişiye vereceği desteğin münferit olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Edizgil,

“İYİ Parti’nin kurumsal kişiliğini, ilgili yönetim kurulları temsil eder. İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener’in önderliğinde ve parti disiplinine uygun olarak yoluna devam etmektedir. Partimiz kendi logosu ve adaylarıyla yerel seçimler için çalışmalarımızı sürdürmektedir” diye konuştu.

Edizgil İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta Afyonkarahisar’dan önemli mesajlar vererek açıklamalar yapacağını de hatırlattı.

HATİPOĞLU YANITLADI

Basın toplantısında yerel seçimlerde sağ partilerle işbirliği yapılması konusundaki açıklamalarına ilişkin soruyu yanıtlayan Hatipoğlu, açıklamalarının kendi görüşlerini olduğunu belirterek, “İYİ Parti’deki genel eğilim yerel seçimlere kendi logomuz ve kendi adaylarımızla girmektir. Bu konuda ilçelerimizde çalışmalarımız başlamıştır” dedi.

Hatipoğlu, bir soru üzerine deprem bölgesinde ihale alacağı iddiası üzerine Büyükerşen hakkında yapmayı düşündüğü suç duyurusundan vazgeçtiğini belirterek, “Benim hocam ile bir sorunum yoktur. İlerlemiş yaşında kendisini mahkemelerde yormak istemediğim için vazgeçtim” şeklinde konuştu.