İttifakta Kopuş Yoksa Bu Ayrılık Niye?

31 Mart Yerel Seçimlerinde, Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti Grubundan belediye meclis üyesi olarak meclise giren MHP'lilerin istifasının altında yatan sebep ne?

Milliyetçi Hareket Partisi'nde 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında AK Parti ile birlikte belediye meclisine giren belediye meclis üyeleri, AK Parti Grubundan istifalarını istedi.

Bu MHP'den yapılan açıklamaya göre ve gelen istifalara baktığımızda yalnızca Eskişehir'e has bir durum değil. Evet, bunu dediğim gibi farklı şehirlerde gelen istifalar da doğruluyor. Ancak örneğin Eskişehir gibi MHP'nin çok fazla meclis üyesine sahip olmadığı şehirlerde dahi bu ayrılığa onay vermesi benim aklımı karıştırıyor.

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, konu ile ilgili;

"İttifakla seçimlere girilen diğer illerimizde olduğu gibi şehrimizde de seçilen MHP’li meclis üyesi arkadaşlarımız bundan sonraki süreçte Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında çalışmalarına devam edeceklerdir. Bu süreç ülke genelinde rutin bir durum olup yalnızca Eskişehir’e mahsus bir durum değildir bu olayı herhangi bir yere çekmek lüzumsuzdur. Cumhur İttifakında bir kopuş, çatlama asla söz konusu değildir. Ak Parti ile İl ve ilçe başkanlıklarımız ahenk içinde çalışmalarını yürütmekte Eskişehir’imiz ve Eskişehirlilerimiz için canla başla çalışmaya devam etmektedir." açıklamasında bulundu.

Peki, Sayın Candemir'e samimiyetle sormak istiyorum...

Bu ayrılık hangi stratejinin ürünü?

Sorumda bir ironi de mevcut değil. Gerçekten anlamadığım ve merak ettiğim için soruyorum. AK Parti ve Cumhur İttifakı ile MHP ortak hareket etmeye devam edecekse bu ayrılığa ne gerek vardı?

Ayrılığın sebebi yalnızca MHP isminin çok daha fazla duyulması ve kullanılmasıyla örtüşen bir PR çalışması yapmak mı? Yoksa kopuş olarak nitelendirilmemesine rağmen arka planda bir ayrılık hazırlığı mı mevcut? 

Çünkü MHP'nin AK Parti ile mecliste aynı oyu defaatle vereceği bir sistem devam edecekse bu ayrılığın manası yok hükmünde görünüyor.

MHP'nin sadece Eskişehir özelinde değil ülke genelinde de bu ayrılığı çok daha net donelerle seçmenine açıklaması gerektiğini düşünüyorum.

Herkese sevgiler, saygılar ve mutlu bir gün diliyorum.