GÜNDEM

İl Sağlık Müdürlüğü'nden Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımız tarafından "6 Ekim 2024 Dünya Yürüyüş Günü" etkinlikleri kapsamında Kent Orman'da trekking (doğa yürüyüşü) etkinliği yapıldı.

Etkinliğe, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Babur Mimtaş, başkan yardımcıları ve sağlık çalışanlarının yanı sıra, Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Sağlık Müdürlükleri ile Yunus Emre Devlet Hastanesi Odunpazarı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü (Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi), gibi kurumlar katıldı. Ayrıca, sağlıklı yaşamı destekleyen vatandaşlar da yürüyüşe katıldı.

Katılımcılar, doğanın huzur dolu ortamında, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizin önemini vurgulayan bir yürüyüş yaptı. Etkinlik sırasında Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Babur Mimtaş yaptığı konuşmada; "Düzenli fiziksel aktivite, obezite, inme, diyabet ve kanser gibi hastalıkların önlenmesinde büyük rol oynar. Obezite tedavisinde bireyin kararlılığı ve yaşam tarzı değişikliklerini benimsemesi önemlidir. Hedefimiz, kişiye özel kilo kaybı planlarıyla obezite riskini azaltmak ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırarak yaşam kalitesini artırmaktır," diyerek konunun önemini vurguladı.