YAŞAM

İl Müdürü Gümüş: "Raporumuza Son Şeklini Verdik"

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş ekibiyle, 22 Ağustos Perşembe günü İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen Tarım Çalıştayı Raporuna son şeklini vermek üzere Genç Rençberler Oluşumu temsilcileriyle İl Müdürlüğünde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Tarım Çalıştayı sonrasında İl Müdürlüğünce hazırlanan rapor değerlendirilerek sonuçlandırıldı.

Toplantı Sonrası Bir Açıklama Yapan İl Müdürü Gümüş:

"İçeriği ve amacı itibariyle Türkiye'de bir ilk olan Tarım Çalıştayımızda söz almak isteyen çiftçi ve sektör temsilcilerimize tek tek söz vererek tarımsal üretim sürecinde karşılaştıkları problemleri, bunların çözülmesi konusundaki önerilerini ve taleplerini ayrıntılı olarak kendilerinden dinledik. Bugün de Tarım Çalıştayımıza önemli katkı sağlayan Genç Rençberler temsilcileriyle Tarım Çalıştayı Raporumuza son şeklini vermek üzere çiftçilerimiz adına kendilerini davet ettik. Davetimize icabet ettikleri için kendilerine teşekkür ederiz. Ayrıca Eskişehir’de tarımın hala böyle genç çiftçilerimiz eliyle de yapılması tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından bizleri gelecek adına hem mutlu etti hem de umutlu kıldı.
Toplantımızda, çalıştayda süre kısıtı olmaksızın kendilerini ifade etme fırsatı sunduğumuz genç çiftçilerimizle yaklaşık 4 saat süren ve çok verimli geçen Tarım Çalıştayımızın kazanımlarını içeren raporumuza son şeklini verdik. İnşallah çalıştaya katılan çiftçilerimizin talebi üzerine çalıştayda dile getirilen sorunlar ve taleplerin yazılı olduğu bu raporumuzu Tarım ve Orman Bakanlığımızda randevu alarak çiftçilerimizle beraber Sayın Bakanımıza sunmayı planlıyoruz. Çalıştayda Eskişehir içerisinde çözüme kavuşturulabilecek sorun ve talepleri de ilgili kurum, kuruluş, oda, birlik ve belediyelerimizle beraber çözmek adına gerekli girişimlerde bulunacağız." dedi.

Eskişehir Genç Rençberler Oluşumu adına açıklama yapan Birol Özsak ise:

22.08.2024 tarihinde Eskişehir Genç Rençberler Oluşumu girişimleriyle Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirdiğimiz Eskişehir Tarım Çalıştayının raporuna son şeklini vermek amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürümüz Ender Muhammed GÜMÜŞ'ün daveti üzerine bir araya geldik. İl Müdürümüz ve ekibi ile çok verimli bir çalışma neticesinde tarımsal sorun ve taleplerimizi içeren raporumuza son şeklini verdik. İnşallah Sayın İl Müdürümüzle beraber Sayın Bakanımızı ziyarette raporumuzu kendi elimizle kendisine teslim etmek istiyoruz. Daha önce de açıkladığımız gibi Genç Rençberler olarak tek amacımız tarımsal üretim sürecinde yaşadığımız sorunlara çözüm bulmak için sesimizi yetkili mercilere ulaştırmaktır. Biz Eskişehir'in genç çiftçileri olarak sadece sürdürülebilir bir tarımsal üretim yapmak istiyoruz.Biz çözüm için çaba sarf ederken bu mücadelemiz bazı kesimler ve yayın organları tarafından farklı bir mecraya çekilmek istendi. Genç Rençberler Oluşumunun bu tür provoke açıklamalarla ilgisinin olmadığını bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Sayın İl Müdürümüz ve Sayın Bakanımıza bizlere kendimizi ifade etme fırsatı verdikleri için teşekkür ediyoruz.Çalıştay raporumuzu bir an önce Sayın Bakanımıza ulaştırmak üzere kendisinden randevu bekliyoruz." dedi.