YAŞAM

Hayvansal Üretimde Yeni Destekleme Modeli Anlatıldı

Eskişehir’de Tarım ve Orman Bakanlığı’nca hayvansal üretimde yeni destekleme modeline ilişkin bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesi ve sektörel ziyaretlerde bulunulması kapsamında, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kütahya Yolu Kampüsünde, 03 Ekim 2024 Perşembe günü, ğında 2024-2025-2026 yıllarında uygulanacak olan hayvancılık desteklemeleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, desteklemelerden sorumlu personel ile sivil toplum kuruluşları ve yatırımcı üreticilerin hazır bulunduğu toplantıda, önümüzdeki dönem hayvancılık desteklemeleri hakkında bilgiler verildi.

Söz konusu toplantıda ürün geliştirme destekleri kapsamında çiğ süt, besilik erkek sığır (karkas) ve tiftik üretimi gibi katma değer potansiyeli yüksek alanların daha fazla destekleneceği vurgulandı. Ayrıca, aile işletmeleri, genç ve kadın girişimciler, birinci derecede tarımsal örgüt üyeleri ile planlama bölgelerinde bu faaliyetleri yapanlara belirlenen katsayı ile ilave destekler verilerek üretimin sürdürülebilirliğine katkı sağlanacağı ifade edildi.

Yapılan sunum ve bilgilendirmenin devamında ise katılımcıların konu ile ilgili soruları cevaplanarak dilek ve temennileri dinlendi. Katılımcılar Tarım ve Orman Bakanlığı camiasına ve Bakan Sayın İbrahim Yumaklı'ya sağlanan destekler için teşekkürlerini ilettiler. Toplantı karşılaşılabilecek sorun ve çözüm önerileri hakkında istişare ile sona erdi.