Gürhan Albayrak Ne Yapacak?

Ak Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak son günlerin gözde isimlerinden… Hakkını teslim edelim ki hiç boş durmuyor. Hemen her gün, her hafta bir parti etkinliği oluyor. Sürekli Ankara’nın kapılarını aşındırıyor ve Eskişehir’de muhalefet olma görevini hep zinde hep aktif tutma konusunda epey başarılı.

Gerek mevkidaşı CHP İl Başkanı Talat Yalaz ile gerek ise Belediyelere karşı yaptığı açıklamalar ve eleştiriler vesilesiyle partisini gündemde tutabiliyor. 

Kendisi göreve geldikten sonra “Ben farklı bir il başkanlığı sergileyeceğim.” demişti ve şu ana kadar tuttu diyebiliriz. 

Siyasi pencereden bakarsak bunlar gayet güzel, olumlu şeyler… 


Lakin bu kadar aktif olmanın, bu kadar sahada olmanın verdiği dezavantajları da unutmamak lazım. 

Bir kere iktidarın şehirdeki üst düzey ve en ulaşılabilir temsilcisi olarak şehrin tüm beklentileri ile yüzleşmek, bu beklentileri karşılamak için çok çok fazla bir efor sarf etmek zorunda. 

Maden faaliyetlerinden tutun çevre yolu meselesine, URAYSİM meselesinden tutun Gemlik Liman bağlantısına kadar iktidar ile ilgili ne kadar beklenti, sorun, talep var ise hepsini aynı sepet içinde taşımak zorunda. 

Hatta bu sorun ve istekler konusunda önce partisinin 3 Milletvekilini ikna etmek, arkasına almak sonra da Ankara kapılarını aşındırmak bir yana bazen kırmak zorunda. 

Çünkü Eskişehir’de görev yapan iktidar temsilcileri genelde şehrin istekleri konusunda Ankara’yı ikna etmek yerine Ankara’nın istekleri konusunda şehri ikna etmeye çalıştı. Türasaş, Havalimanı, Çevre yolu meselelerinde bu duruma defalarca şahit olduk. 


Haliyle Eskişehir Ankara karşısında özgüveni düşmüş, istekleri çok önemsenmeyen, müjde diye verilen haberlere artık itibar etmeyen bir ruh halini benimsedi. 

İşte Albayrak bu özgüveni de yeniden tesis etmek zorunda kalacak… 

Zira mevcut beklentiler olduğu gibi duruyorken bunların yanına bir de ERİAD tarafından hayata geçirilmek ancak engellendiği açık ve net belli olan Termal Tesis projesi de eklendi. 

Eskişehir’de termal turizmin makus talihini değiştirecek, şehir ekonomisini 10 yıllık süreçte belki de başka bir boyuta taşıyacak bu projenin ilk adımı neden hayata geçemiyor diye garip garip düşünceler içindeyiz. 

Çünkü tahsise çıkması için hiç bir engelin olmadığı, bildiğimiz kadarıyla hem Başkan Albayrak hem de vekillerin desteklediği bir proje daha bakanlıktan tahsise çıkamıyor ise vay halimize… 

Bu Eskişehir Ak Parti kurmayları içinde bir gurur meselesine dönüşmeli. Gerçekten herkes istiyor ve bakanlık buna rağmen tahsise çıkmıyorsa işin içinde ne olduğunu keşfetmek zor değil. 

Belli ki yıllardır termal kaynakların ekmeğini yiyen başka şehirler bu ekmeği Eskişehir ile bölüşmek, paylaşmak istemiyor. 

Havalimanı meselesinde bize nasıl gol attılar ise termal tesis konusunda da bir ve beraber hareket ederek bu işi size yedirmeyiz mesajı veriyor olabilirler. 

İşte Ak Parti’nin Eskişehir komutanı olarak Gürhan Albayrak’ın bu konuda da hızlı ve mesaj verici bir hamle yapması lazım. 

Meselenin sadece bir tesis olmadığını dosta düşmana göstermek ve zedelenen itibarı yeniden inşa etmek için bunu elzem olarak görüyorum. Zaten yeni bir seçime hazırlanmak, iddialı olmak ve şehirde partinin üstündeki ataleti atmak adına bunu önemli bir fırsat olarak görmek de mümkündür. 

Velhasıl Albayrak iyi başladı, elini taşın altına soktu ama iyi mesajlar verdi. 


Peki iyi devam edecek mi onu da zamanla göreceğiz…