GÜNDEM

Güneş ve Dönmez Sessizliğini Bozacak Mı?

Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş ve Sarıcakaya Belediye Başkanı Ahmet Dönmez, bölgelerine yapılacak olan siyanürlü altın madeni konusunda sessizliklerini bozacak mı?

AK Partili iki kırsal ilçe belediye başkanı, bölgelerine ETİ Maden A.Ş. tarafından yapılmak istenen siyanürle altın işleme faaliyeti gösterecek altın-gümüş madeni konusunda oldukça sessiz kalmayı tercih etti.

Cengiz Holding iştiraki ETİ Maden A.Ş'nin Eskişehir'in hayat damarlarından olan Alpagut - Atalan bölgesine yapmak istediği siyanürlü altın madeni en çok da Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçelerine zarar verecek.

Bu bölgenin doğasına, insanına ve tarımına büyük zararları olacak bu proje karşısında Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş ve Sarıcakaya Belediye Başkanı Ahmet Dönmez'in tavrının ne olacağı çok merak ediliyor. İki başkan da henüz bu konu hakkında net bir tavır takınmış değil.

ETİ Maden A.Ş. yarın sabah 09.30'da Alpagut'ta bir proje tanıtım toplantısı düzenleyecek. "Başkanlar bu toplantıya katılarak bir görüş belirtecekler mi yoksa sessizliklerini korumaya devam edecekler mi?" sorusu kamuoyunda büyük yankı uyandırıyor. Özellikle AK Parti cephesinin maden yanlısı açıklamaları sonrasında iki başkanın tavrının ne olacağı yöre halkı tarafından merakla bekleniyor.