YAŞAM

'Gastro Fest' Eskişehir'i Salladı

Şehrin ilk gastronomi festivali olma özelliğini taşıyan "Eskişehir Gastro Fest", geçtiğimiz hafta sonunda, 3 gün boyunca Eskişehir'e renk kattı.

4-5-6 Ekim tarihlerinde Eskişehir yeni bir heyecana sahne oldu. Şehrin ilk gastronomi festivali olma özelliğini taşıyan organizasyon Eskişehirlilerden ve farklı illerden festival için şehre gelen katılımcılardan tam not aldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde,Sümer Park'ta düzenlenen organizasyon, 3 günde yaklaşık 35 binin üzerinde misafiri ağırladı. Bunun yanı sıra onlarca marka ve stant Eskişehir Gastronomi Festivali'nde yer aldı. Eskişehir'in yerel lezzetleri, ulusal lezzetlerimiz ve dünya mutfağından lezzetler Eskişehir Gastro Fest ile Eskişehirliler ile buluştu.

Eskişehir Gastro Fest, şehirde "Eskişehir Kahve Festivali", "Eskişehir Başarı Ödülleri" gibi birçok önemli organizasyona imza atan Ahmet Can Akdemir ve festival iştirakçilerinden Eskişehir Haber Ajansı'nın Medya Grup Başkanı Soner Yüksel koordinatörlüğünde düzenlendi.

Bu kıymetli festivalde yalnızca birçok lezzet vatandaşlarla buluşmadı. Aynı zamanda da önemli sanatçılar verdikleri konserler ile katılımcıları adeta mest etti. Yüzde 99'u Eskişehir fimaları olan gün boyunca katılımcılara hizmet verirken akşam saatlerinde ise ünlü sanatçılar adeta bir müzik şöleni yaşattı.

4 Ekim Cuma günü Gizli Sekme, Kendinden Hallice ve Emir Can İğrek; 5 Ekim Cumartesi günü Piiz, Emre Fel ve Yüzyüzeyken Konuşuruz, 6 Ekim Pazar günü ise Nev, Cem Özkan, Ezginin Günlüğü ve Yeni Türkü, Eskişehir Gastro Fest sahnesinde sevenleri ile buluştu.

3 günlük dev organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.

Protokol Katılımı Oldukça Yüksekti

Eskişehir Gastro Fest müzik ve yemek tutkunlarının yanı sıra önemli konukları da ağırladı. Organizasyona en önemli katkıyı sunan kurumlardan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ayşe Ünlüce, 5 Ekim Cumartesi günü festivalin katılımcıları arasındaydı. Başkan Ünlüce festivalde Eskişehir lezzetlerinin tadına bakarken bir yandan da vatandaşlarla bol bol sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Başkan Ünlüce dışında bu keyifli organizasyona;

CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve İbrahim Arslan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celallettin Kesikbaş, Eskişehir Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Bahar Bilen, Eskişehir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı KemaL Kaya da dahil olmak üzere pek çok önemli isim katılım gösterdi.