Eskişehirspor Çözüme Odaklanmalı

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca geçtiğimiz gün bir paylaşım yaptı

Sabahı olmayan gece yok, içinde ışık yanmayan çok gece gördük ama sabah hep oldu, yine olacak… İşte ant olsun ki şehrin tüm ışıklarını yakacağız” dedi.

Bu paylaşımdan ben 2 mana çıkardım…

Tahmin ediyorum ki yaşanan süreç bizler gibi Erkan Başkan’ın da kabul etmeye zorlandığı ve sorumluluğu üstüne aldığı bir duruma dönüşmüş. Bu durum onu daha da hırslandırmış, daha da motive etmiş ve belki de hayatla inatlaşmak isteyeceği bir kararlılık ortaya çıkmış.

İkinci olarak tüm bunları bir kenara koyup bu paylaşımı TFF’nin ligden düşmeyi kaldırması ile ilgili umudu perçinleyen bir işaret olarak algılayabiliriz.

Sonuç olarak her iki mana da Eskişehirspor adına son derece iyi ve olumlu şeyler. Ancak ben TFF kısmını bir kenara bırakıyor ve Bölgesel Amatör Lig ile başlaması mümkün kısma dair birkaç satır paylaşmak istiyorum.

Bir kere şunu kabul edip, acımızı biraz hafifletelim.

Eskişehirspor merdivenin en üst basamağından değil, zemine en yakın basamaktan düştü.

Bu bir teselli değil ama sorunun içinde boğulmak yerine kimine göre absürt gelecek bir iyimser hava, bir teselli bulmak zorundayız.

Çünkü bakış açısını değiştirirsek kederimiz biraz dağılır.

Bakın bu düşme ile ölmedik, prestij kaybettik ama ayaktayız ve süper lig ile aramızda 3 değil 4 sezon olacak. Yani hedefimiz 1 sene geriledi…

Yıllar sonra ilk kez bir sezona şampiyonluk parolası ile başlayabileceğiz.

Bal’da oynayacaksak bize çok iyi gelmediğini düşündüğüm mevcut stadyumdan bir süre ayrılacak ve muhtemelen tribünleri tıka basa doldurduğumuz bir başka saha da mücadele edeceğiz.

Puan silme, UEFA baskısı, masraflı deplasmanlar gibi mali olarak bizi sürekli endişeye sevk eden ve mental olarak üzerimizden atamadığımız sorunlar 1 sene ertelenecek.

Dosya kapatma veya transfer imzası almak için bugüne kadar işi zora sokan, büyük rakamlar telaffuz edenler gardını ya da talep ettiği rakamları fazlaca düşürmek zorunda kalacak. Hatta Eskişehirspor yok olmasın ki alacağım kaybolmasın diye imza vermek için kendi teklifte bulunacak çok isim olacak.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Milletvekili Nebi Hatipoğlu gibi Eskişehirspor konusunda geçmişe göre daha istekli, daha büyük hamleler yapacak siyasiler olacak.

Yerel seçim sürecine gireceğimiz için Büyükşehir dahil belediyelerin sürece olan desteği daha büyük, daha hissedilir seviyede olabilir.

Kimisi için saçma olabilir ama ben bardağın dolu tarafından bakarak bu kritik eşikte ümitli olmak, bir taraftar olarak nefes alabileceğimizi düşünüyorum.

Şahsen ellerinden geleni yapan yönetim kurulundan şikayetçi değilim.

Bir suçlu, bir hesap sorulacak ise bana göre son birkaç yönetim bu hesaptan muaftır.

O yüzden şehrin ışıklarını beraber yapmak adına,

Erkan Koca ve yönetim kurulunun küsmeden, yılmadan, şevklerini kaybetmeden başladıkları bu işe devam etmeleri ve Şehrin Kardeşleri olarak başarmaları gereken şeye odaklanmalarını rica ediyorum.

Çünkü en karanlık an şafak sökmeden bir önceki an’dır….