GÜNDEM

Eskişehir'den Büyük Tepki Geldi

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ yerleşkesine terör saldırısı gerçekleşti. Şehit ve yaralıların bulunduğu saldırıya Eskişehir’den büyük tepki geldi.

Ankara’da gerçekleşen terör saldırısına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce tepkisini şöyle gösterdi:

“Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun!” dedi.

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "TUSAŞ Ankara Kahramankazan Tesisleri'ne yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonucu şehitlerimiz ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleştirilen menfur terör saldırısını lanetliyorum. Bu hain saldırı sonucunda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç, “Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleştirmeyi planladığımız tüm etkinlikler, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'ye düzenlenen hain terör saldırısı sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Terörü bir kez daha lanetliyor; şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, "Türk Uzay ve Havacılık Sanayii A.Ş (TUSAŞ) yerleşkesine yapılan alçak saldırıda şehit ve yaralılarımızın olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrendim. Tüm vatandaşlarımızın dikkatini çekmek isterim ki, ne zaman terörü bitirmeye, ülkede huzuru sağlamaya yönelik majör bir hamle yapsak dış güçler ve şeref yoksunu hain taşeronlarının saldırısına uğruyoruz. Ancak unutulmamalıdır ki, aziz milletimiz ve devletimizin iradesi, düşmanla savaşmada, yüzyıllar içerisinde çelikleşmiştir. TUSAŞ saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim."

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, “TUSAŞ‘ın Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Bu hain ve alçak saldırıda şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Nereden ve kimden gelirse gelsin terörü lanetliyoruz! Savunma sanayimizin amiral gemisi TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını planlayanlar, yapanlar, yaptıranlar bilsinler ki amaçları neyse bunu asla başaramayacaklar! Türkiye ve Türk milleti teröre asla boyun eğmeyecektir. Savunma alanında dünyada başarılara imza atan TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki tesislerine yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, “Ankara Kahramankazan'da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısını kınıyorum. Saldırıda şehit olan yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa, milletimize başsağlığı diliyorum. Terör saldırısı nereden ve kimden gelirse gelsin lanetliyorum.”