ASAYİŞ

Eskişehir'de Suriyelilere Provokatif Saldırı

Eskişehir'de Suriyelilere tehdit ve saldırı girişiminde bulunuldu. Bu provokatif eylem sonrasında Suriyeliler korku dolu anlar yaşarken, vatandaşlar ise birbirlerini provokasyona karşı uyardı.

Son günlerde sığınmacılar ile ilgili yaşanan olaylar toplumda büyük yankı uyandırıyor. Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yaşananların ardından birçok ilde özellikle Suriyeli sığınmacılara yönelik saldırı girişimleri yaşanmaya başladı.

Bu tarz tehdit ve saldırı olayları maalesef Eskişehir'e de sıçradı. 3 Temmuz 2024 (dün), Odunpazarı ilçesine bağlı Erenköy Mahallesi’nde yaşayan Suriyeli vatandaşlara yönelik bir saldırı girişimi meydana geldiği bilgisi mevcut. İki motosikletle mahalleye intikal eden şahıslar, evlerinin kapısı önünde oturan Suriyelilere bıçak çekerek tehditlerde bulundu ve saldırı girişiminde bulundu. Yaşanan olay üzerine bölgeye çok sayıda emniyet gücü sevk edildi.

Saldırıya uğrayan Suriyeli sığınmacı; "Kapının önünde oturuyorduk. İki motosikletle geldiler ve bıçak çekerek 'buradan gidin' diye bağırdılar. Canımızı zor kurtardık." dedi.

Saldırıya uğrayan Suriyeli bir kadın ise yaşadığı korkuyu gözyaşları içinde anlatarak emniyet güçlerinden yardım talebinde bulundu.