KÜLTÜR&SANAT

Eskişehir'de "Golden Horn Brass" Rüzgarı Esti

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, Kültür ve Sanat Sarayında (Opera) gerçekleşen Caz ve Oda Müziği Konserleri sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Caz ve Oda Müziği Konserleri kapsamında gerçekleşen Golden Horn Brass “Dünyadan Bakır Sesler” konseri izleyicilerden büyük ilgi gördü.

2024 yılında Andante Donizetti Klasik Müzik Ödüllerinde “Yılın Oda Müziği Topluluğu” seçilen Golden Horn Brass, 2004 yılında Begüm Soydan tarafından kuruldu. Müzik yolculuğuna bakır nefesli enstrümanları daha yaygın hale getirmek amacıyla başlayan ve Türkiye’nin ilk bakır nefesli beşlisi olan ekip, yurt içinde verdikleri konserlerle büyük beğeni kazanırken, yurt dışında da ülkemizi başarıyla temsil etmeye devam ediyor.

Deneyimli sanatçılar Julian Rupu (trompet), Renato Lupu (trompet), Begüm Soydan (korno), Emre Berbergil (trombon) ve Sinan Şirin (tuba) ‘den oluşan grup, hem dünyadan hem de ülkemizden seçtikleri parçalarla ve performanslarıyla büyük beğeni topladı.

Değerli müzik grubu konserde Giuseppe Verdi, Georges Bizet, Grigoraş Dinicu gibi önemli bestecilerin eserlerine yer verirken Aşık Veysel, Özdemir Erdoğan gibi ülkemizin önemli sanatçılarının eserlerine ve anonim türkülere de yer verdi. Seçtikleri parçaların bakır nefesli düzenlemeleri ve grubun kuvvetli performansı oldukça beğenilirken, doğu-batı sentezini müziklerine başarıyla yansıtmaları dikkat çekti. Konser sonunda seyircilerin arasına karışan Golden Horn Brass Nefesli Sazlar Beşlisi, uzun süre ayakta alkışlandı. Grubun kurucusu Begüm Soydan, Eskişehir’de verdikleri konserlerin ve salonu dolduran bütün sanatseverlerin çok kıymetli olduğunu ve müzisyenleri motive ettiğini belirtti. Plaket takdiminin ardından sonraki konsere kadar perdeler kapandı.

Sanatseverler 25 Ekim Cuma günü, saat 20.00’de Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde gerçekleşecek olan Cumhuriyet Bayramı Konserini heyecanla bekliyor.