EĞİTİM

Eskişehir Hukuk Camiası Eğitimde Bir Araya Geldi

Türkiye Adalet Akademisi, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Eskişehir Barosu işbirliği ile infaz hukuku hizmet içi eğitim programı düzenlendi.

Avukat, hâkim ve Cumhuriyet savcıları ile birlikte tüm hukukçulara yönelik düzenlenen infaz hukuku hizmet içi eğitim programı, Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan açılış ile başladı.
Programda açılış konuşması gerçekleştiren Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz, düzenlenen eğitimin hukukçuların çok fazla hakim olmadığı infaz hukuku alanında kendilerine katkı sağlayacağını vurgulayarak, “İnfaz hukuku sistemimizde uygulamalar net ve herkes tarafından anlaşılabilir değildir. Bu nedenle infaz hukukumuz her türlü toplumsal tepki göze alınarak yeniden ve değişmemek üzere düzenlenmelidir” diye konuştu.

“Yaşanan değişiklikleri tüm hukukçularımıza aktarmayı amaçladık”
İnfaz hukuku alanında yaşanan değişiklikleri hızlı ve etkin bir biçimde uyguladıklarını ifade eden Başsavcı Ali Yeldan, "Toplumu suça karşı korumak, hükümlüleri ıslah ederek topluma faydalı bir birey haline getirmek ve adaleti sağlamak gibi son derece hayati amaçları bulunan infaz hukuku alanında diğer hukuk dallarında olduğu gibi yeni gelişmeler yaşanmaktadır. Eskişehir'de düzenlenen bu eğitim programı sayesinde infaz alanında yaşanan değişiklikleri tüm hukukçularımıza aktarmayı amaçladık. Eğitim programının tüm hukukçularımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

“Tüm adliyelerimizin ve tüm barolarımızın hizmetindeyiz”
Açılış konuşmasında infaz hukukunun hukuk fakültelerinde temel dersler arasında yer almadığını, bu nedenle de hukukçuların birçoğunun infaz hukukuna yabancı kaldığını belirten Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir de, “Türkiye Adalet Akademisi olarak Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Eskişehir Baromuzdan gelen infaz hukuku eğitimi talebini alır almaz kabul ettik. Akademimizde infaz hukuku alanında ders veren kıymetli bilgileri olan Osman Atalay hocamızı sizlerle bir araya getirdik. Adalet Akademisi olarak tüm adliyelerimizin ve tüm barolarımızın hizmetindeyiz” dedi.

Yapay zekaya dayalı dijital eğitim platformu kurulacak
Türkiye Adalet Akademisi olarak hazırladıkları eğitimleri tüm hukukçulara ve aynı zamanda vatandaşlara ulaştırmak istediklerini açıklayan Akademi Başkanı Özdemir, “Önümüzdeki yıl TÜBİTAK ile yapılacak işbirliği ile yapay zekaya dayalı bir dijital eğitim platformu kuracağız. Bu platformda avukatlarımız dijital ortamdan ürettiğimiz eğitim içeriklerine ulaşabilecekler. Aynı zamanda vatandaşlarımızın e-devlet şifreleri ile girebilecekleri hukuk eğitimi içerikli videoları da bu platforma ekleyeceğiz. Öncelikli olarak aile hukuku ve iş hukuku alanında eğitim içeriklerimizi yükleyeceğiz. Devamında infaz hukuku alanında da içerikler eklenebilir” diye konuştu.
Yaklaşık 350 hukukçunun katıldığı programın açılış konuşmalarının ardından Yargıtay 1. Ceza Dairesi Üyesi Osman Atalay ve Yargıtay 1. Ceza Dairesi Tetkik Hakimi Ersin Turan eşliğinde; Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Karakehya moderatörlüğünde Hapis Cezalarının İnfazı, Adli Para Cezalarının İnfazı, İnfaz Hakimliği Uygulamaları, İnfazda İyi Hal Kavramı ve İyi Hal Değerlendirmeleri başlıklı dersler salondaki katılımcılara anlatıldı.
Eğitimlerin sonunda katılım ve katkılarından dolayı Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir’e, Yargıtay 1.Ceza Dairesi Üyesi Osman Atalay’a, Tetkik Hakimi Ersin Turan’a ve Prof. Dr. Hakan Karakehya’ya plaket takdimi gerçekleşirken eğitim programı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.