EKONOMİ

ESGİAD'dan Dikkat Çeken Organizasyon

14-15 Eylül tarihlerinde 2'incisi düzenlenen ve gelenekselleştirilmesi planlanan Eskişehir Açık Hava Forumu, Eskişehir’in genç iş insanlarını, girişimcilerini ve profesyonellerini bir araya getirerek 200’e yakın katılımcıyla Seyitgazi-Santralpark’ta gerçekleşti.

Eskişehir Genç İş İnsanları Derneği (ESGİAD) önderliğinde JCI Eskişehir işbirliği ile gerçekleşen etkinliğin bu seneki diğer paydaşları Seyitgazi Belediyesi, Odunpazarı Kent Konseyi ve Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi oldu. Bu bağlamda Eskişehir Açık Hava Forumu, birden fazla STK’nın bir araya geldiği ve kolektif bir çalışma neticesinde gerçekleşen bir etkinlik olması sebebiyle şehrimiz için başarılı bir örnek teşkil etti. 


2 günlük etkinlik süresi boyunca katılımcılar doğa ile baş başa bir ortamda profesyonel eğitmenler eşliğinde stratejik düşünme ve liderlik özelliklerini geliştirici takım oyunları oynadılar ve network imkanı sağladılar. Ayrıca, Eskişehir’deki genç girişimcilerin katıldığı workshoplar düzenlenerek, firmaların kendilerini tanıtma imkanı sağlandı. Etkinliğin en önemli bölümünü ise ‘’Profesyonellikten Liderliğe’’ konulu panel oluşturdu. ETİ Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanvekili Hakan Polatoğlu, Haier Türkiye Üretim Operasyonları Direktörü Mümtaz Kemal Çayırlı ve Prof.Dr. Aytül Ayşe Cengiz’in konuşmacı olarak katıldığı bu panelde çağımızın yönetici ve liderlik trendleri konuşuldu. ,


Eskişehir Açık Hava Forumu Koordinatörü ve ESGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Batuhan Eldem etkinlikle ilgili şunları söyledi;

"Eskişehir’in genç iş insanlarını klasik salon etkinliklerinden farklı olarak bir araya nasıl getirebiliriz ve aralarındaki networkü nasıl daha kolay sağlayabiliriz düşüncesiyle yola çıktığımız bu fikir şu an 2. Senesinde gelenekselleşme yolunda ilerliyor. Katılımcılarına sadece network imkanı değil, aynı zamanda profesyonel eğitimler, çok değerli konuşmacıların tecrübe ve bilgi aktarımını sağlayan kompakt bir etkinlik yarattık. Bizi bu etkinlikten daha çok heyecanlandıran sonuç ise, Eskişehir Genç İş İnsanları Derneği önderliğinde yarattığımız güçlü STK iş birlikleri oldu. JCI Eskişehir şubesini bu etkinliğe paydaş olarak davet ettik ve başından sonuna kadar beraber çalıştık. Aynı zamanda Seyitgazi Belediyesi, Odunpazarı Kent Konseyi ve Tepebaşı Sağlıklı Kent Konseyi de forumumuzun diğer paydaş STK’ları oldu. Bu paydaş STK’ların temsilcileri aylar süren toplantılar sonucunda şehrimiz için faydalı bir etkinliğe imza attılar. ESGİAD olarak kolektif çalışmaya her zaman önem vereceğiz. Çünkü yaşadığımız şehir hepimizin."