SPOR

Ergun Ortakcı: "Zavallı Adamlar Kararlar Veriyor"

Eskişehirspor 2024-2025 futbol sezonunu bugün yaptığı ilk antrenman ile açıyor. Antrenman öncesinde Eskişehirspor'un yeni teknik direktörü Ergun Ortakcı bir basın toplantısı düzenledi.

Haber: Buğrahan Doğangil

Daha çok soru cevap şeklinde geçen toplantıya Eskişehir spor basını yoğun katılım gösterdi. Eskişehirspor yönetimi de Ortakcı'yı basın toplantısında yalnız bırakmadı.

"Bugün İlk Antrenman ile Yeni Sezonu Açıyoruz"

Teknik Direktör Ortakcı;

"Bugün ilk antrenman ile sezona başlıyoruz. İyi transferler yaptığımızı düşünüyorum. Elbet kadromuzda eksik noktalar var. Antrenmanlar ilerledikçe oyuncularımızın grafiğine bakacağız. Yeni transferler olacaktır. Özellikle kaleci alacağımızı buradan söyleyebilirim. Çünkü 2 kalecimiz var. Bir 3. kaleci almamız gerekiyor.

Orta sahaya yaptığımız yeni takviyeler ile o mevkimiz de güçlendi. Sezon hazırlıkları sürecinde az önce de dediğim gibi takıma yeni eklemeler yapmak istiyoruz. Sınırsız bir bütçemiz yok, bu nedenle dengeli ilerlemek zorundayız.

"Hazırıkları 2 Aylık Bir Süreç Olarak Planlıyoruz"

"Hazırlıklarımızı tesislerde yapacağız. Durum şu an böyle görünüyor. İleride bir değişiklik olursa ona o zaman bakarız. Şu anda 2 ay boyunca tesislerde çalışmalarımızı yapacağız ve sezona en iyi şekilde hazırlanacağız. 

Bu süreçte bolca hazırlık maçı da oynamak istiyoruz. Şimdiden bu maçların sayısını ve kimlerle olacağını konuşmak zor ama çok sayıda hazırlık maçı oynamak her takım gibi bizim için de iyi olacaktır.

"Eskişehirspor'u Yeniden Hak Ettiği Yerlere Getirecek İlk Adımı Atacağız"

"Bu sezon artık Eskişehirspor'u hak ettiği yerlere döndürmemiz gerekiyor. Amatör lige nokta koyup profesyonel liglere geçmemiz lazım. Bunu da yapabilme tecrübesine ve yeteneğine sahip olduğumuzu düşünüyorum.

Yetenekli transferlerimiz var. Çok koşan, arzulu ve istekli bir takım yaratarak başarıya ulaşmak tek amacımız olacak. Eskişehirspor'un hedefi her zaman şampiyonluktur, bunu söylemeye bile gerek yok."

"Her Mevkide En Az 2 Kişi Olacak"

"Ben kadroda rekabetten yanayım. Bu rekabet beraberinde kaliteyi getiriyor. Her mevkide en az 2 arkadaşımız olacak. Bu kadroda çok kaliteli ayaklar yeri gelecek yedek kalacak. O gün formayı kim hak ediyorsa ya da o günün şartları kimin oynamasını gerektiriyorsa o oynayacak. Bu kadroda bulunan herkes benim için aynı değerde. Gençler de benim için aynı Necati, Cengizhan gibi yetenekler de benim için aynı. Hepsi gerektiğinde bu sahaya girecek.

"Benim İçin Hangi Grup Olduğu Fark Etmez"

Basından gelen "Gruplar en çok merak edilen konulardan biri. Eskişehirspor hangi grupta olsun istersiniz?" şeklindeki soruya Eskişehirspor Teknik Direktörü Ortakcı;

"Benim için grup fark etmez. Hangi grup olursa olsun 11 kişiyle mücadele ediliyor. Hem benim hem de Eskişehirspor'un tecrübesi her grupta mücadele etmeye yeter." şeklinde bir cevap verdi.

"Ben Geçmiş ile İlgili Konulara Girmek İstemem"

Teknik Direktör Ortakcı, "Eskişehirspor geçmiş sezonda neleri eksik yaptı?" sorusuna ise bu konulara girmek istemediğini belirten bir yanıtla karşılık verdi. Tecrübeli hoca bu sezon çok koşan ve mücadele eden bir ekip yaratarak taraftarı stada çekecek ve galibiyete inandıracak bir oyun oynayacaklarını da söyledi.

"Önce Kendi Hamurumuzu Kıvama Getirmemiz Lazım"

Ergun Ortakcı, basından gelen "Bölgesel Amatör Lig'deki diğer temsilcimiz 2 Eylül SK ile bir temasınız oldu mu? Geçtiğimiz yıl Ankara takımları iyi bir sinerji yakalamış ve Eskişehirspor'a çelme takmıştı. Demirspor ve Yunusemrespor bunu maalesef sağlayamadı. Bu nedenle 2 Eylül'ün durumu da önemli. Oyuncu alışverişi vs. gibi durumlar olacak mı?" sorusuna;

"Önce kendi hamurumuzu yoğurmamız lazım. Biz öncelikle kendi oyunumuzu ve kadromuzu oluşturalım elbette onlarla da istişarelerde bulunuruz. Ben aslında bu Ankara takımlarının yaptığı gibi birlik olma durumlarını da etik bulmuyorum. Aynısı bize karşı Rize'de yapıldı. Bulancakspor'dayken ben Rize takımları bunu bize yaptı. Belki etik değil ama bunlar yapılıyorsa biz de Eskişehir takımlarının güçlü ve mücadeleci olması için birşeyler yapmalıyız." şeklinde yanıt verdi.

"Bunu Kimse Yanlış Anlamasın!"

"Ben fazla sosyal medya kullanan birisi değilim. Ancak bazı yerlerde basın mensubu arkadaşların bazı yorumlarını görüyorum. Ben isim verilerek oyuncular üzerinden, hele ki şu aşamada yorum yapılmasını doğru bulmuyorum. Bunu kimse yanlış anlamasın ama birkaç isim üzerinden 'O şu mevkide oynar.', 'Bu solda oynar öbürü yedek kalır.' gibi yorumlar yapıldığını görüyorum. Bu diğer futbolcu kardeşlerimizin hevesini kırar. Çok yetenekli oyuncularımız var. Onları sezon başında küstürmemek adına herkesi biraz daha dikkatli olmaya davet ediyorum."

"Benim Menajerlik İşleri ile İşim Olmaz. Getirdiğim Futbolcuların da Arkasındayım"

Ortakcı, basından gelen ailesinde menajer olduğu ve o isim üzerinden birçok futbolcunun Eskişehirspor'a transfer edildiği dedikoduları olduğuna dair soruya;

"Ben o kadar ucuz adam değilim. Benim oğlum menajer ama şu an yapmıyor. Abim menajer diye dedikodu yaymışlar. Abim futboldan anlamaz. Benim böyle bir işe imza attığımı biri çıksın söylesin diplomamı yırtarım. Ben 32 civarı takım çalıştırdım. Kimse de Ergun hoca bu işlere girdi diyemez. Kimse boş işlerle uğraşmasın!

Evet, Eskişehirspor'a önceden çalıştığım birçok futbolcu getirdim. Bunun da nedeni tanıdığım ve bildiğim oyuncular ile hızlı bir uyum yakalamak. Aldığım futbolcuların da sonuna kadar arkasındayım." şeklinde yanıt verdi.

"Ben BAL'da Kontenjana Karşıyım"

"Ben uzun yıllardır bu işlerin içindeyim. BAL'da kontenjana karşıyım. Ne yazık ki Türkiye'de her iş ters yapılıyor. Yıllardır TFF'nin Ar-Ge'sinde lojistik işi ile uğraşanlar var. Basketboldan gelen adam var. Oradan buradan gelen var. Ama gerçekten işi bilenler dışarıda. 

Kimse bugüne kadar benim gibi tecrübeli 4-5 adamı karşısına alıp da soru sorup bilgi toplama gayretinde bulunmadı. Zavallı adamlar kararlar veriyor! Biz hala 2002 doğumlu çocuğa genç statüsü veriyoruz. Bugün Real Madrid gibi dünya devlerinin kadrolarında 16-17 yaşında en az 10 çocuk var.

Şu an 2002'li çocuk 22 yaşında bu nasıl genç kotası? Biz evlatlarımızı hazır yemeye alıştırıyoruz. Ben BAL'da böyle bir kotaya karşıyım. Gençler kota yüzünden oynamamalı. Hak ediyorsa hak ettiği için oynamalı.

İlla kota olacaksa 10-15 tane 2005'li oyuncu kotası koysunlar ama koyamazlar. Saçma sapan işler yapıyorlar."