YAŞAM

Doğayı Nasıl Talan Edeceklerini Anlatacaklar

Eskişehir'in hayat damarlarından biri olan Alpagut - Atalan bölgesine siyanürlü altın ve gümüş madeni ocağı açmak isteyen ETİ Bakır A.Ş. yarın bir tanıtım toplantısı düzenleyecek.

Haber: Buğrahan Doğangil

Mehmet Cengiz'in yönetim kurulu başkanı olduğu Cengiz Holding'in bir iştiraki olan ETİ Bakır A.Ş., Eskişehir'in sebze meyve deposu olan ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bölgesi Alpagut - Atalan'a siyanür yöntemi ile altın işleme özelliğine sahip bir maden ocağı açmak istiyor.

Bu madeni açmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ÇED başvurusunu yapan şirket bu aşamanın ardından ise kamuoyunu bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. 

Doğaya ve doğal yaşama ciddi zararları olacak bu projenin detaylarını kamuoyuna aktarmak için yarın sabah saat 09.30'da, Alpagut'ta düzenlenecek tanıtım toplantısına yoğun katılım olması bekleniyor.

"Altın" için Eskişehir'in doğasını talan etmeye hazır olan ETİ Bakır A.Ş. yetkililerinin yanı sıra bu toplantıya; çok sayıda vatandaş, siyasetçi, basın mensubu ve sivil toplum örgütü temsilcisinin de katılacağı öngörülüyor.

ETİ Bakır'ın katliam projesinin detaylarının bu toplantıyla birlikte daha da netlik kazanması bekleniyor.