POLİTİKA

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Flaş Gelişme

Cumhuriyet Halk Partisi'nde geçtiğimiz hafta sonu yapılan Tüzük Kurultayı sonrası ciddi bir somut gelişme yaşandı. CHP yayınladığı genelge ile köklü bir değişikliğe gitti.

Cumhuriyet Halk Partisi 6-7-8 Eylül tarihlerinde yapılan Olağanüstü Tüzük Kurultayı sonrasında alınan kararlara istinaden bir genelge yayınladı. 

CHP'nin yayınladığı genelge belediye, belediye şirketleri ve iştiraklerinde çalışanların parti içerisinde aktif siyaset yapmasına büyük kısıtlama getiriyor.

Yayınlanan genelgede;

Büyükşehir sınırları içinde yer alan ve nüfusu 20 binin üzerinde olan ilçe belediyelerinde, bu belediyelere bağlı kuruluşlarda ve iştiraklerde çalışanların;

Kongrelerde aday olmasının, kongre delegesi olmasının, il veya ilçe başkanı ile il veya ilçe yönetim kurulu üyesi olmasının önüne geçiliyor. Belediye çalışanları bu bağlamda yalnızca parti üyesi olabilecek.

Alınan karar 6 Eylül'den geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. Yayınlanan genelgede "Gençlik Kolları seçimlerinin bu usullere uygun olarak yapılması" ibaresi de dikkat çekti.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı ve il başkanlıkları seçimine gitmeye hazırkanırken partinin uygulamaya koyduğu bu karar dikkat çekti.

İşte CHP tarafından yayınlanan genelge...