POLİTİKA

CHP'li Poyraz: "Amacımız Bağcıyı Dövmek Değil Üzüm Yemek"

Cumhuriyet Halk Partisi Mihalgazi Meclis Üyesi Kemal Güner Poyraz, Alpagut - Atalan'da inşa edilmek istenen altın madeni ile ilgili bir açıklamaya imza attı.

CHP'li Kemal Güner Poyraz açıklamasında;

"Bugün Mihalgazi ilçemizin Alpagut Mahallesi'nde gerçekleştirilen halkın bilgilendirme toplantısında,Cengiz Holding yetkililerinin ve taraftarların baskıcı tutumu ile karşı karşıya kaldık. Bizleri ve Alpagut'ta o esnada toplantı alanında olan çeşitli STK başkanlarıni ve temsilcilerini provoke etmeye çalışarak sağlıklı bir bilgilendirme toplantısı olmaması için ellerinden geleni yaptıkları aşikardır.

Usul üzerine halka söz verildiği esnada kendi hoşlarına gitmeyen her cümlede mikrofonlarin sesini kapatarak halkın hür sesini kısmaya çalışmaları ve ayrıca toplantı sonunda apar topar toplanarak evrak ve bilgi kaçırma çabasına girmeleri ise zaten durumu özetler niteliktedir. Hem yörenin bir ferdi olarak hem de CHP Mihalgazi Meclis Üyesi olarak bölgede yapılacak olan madene karşı değiliz ancak; yapılacak olan usule karşı olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Topraklarımızı yok edecek, ormanlarımızı talan edecek ve bizzati bir bolgenin değil bir ulusun can damarlarına akan Sakarya Nehrinin siyanür ile karışarak bir çok yeri olumsuz şekilde etkilemesine karşıyız. Kısacası amacımız BAĞCIYI DÖVMEK değil, üzümle de işimiz yok." ifadelerine yer verdi.