POLİTİKA

CHP Örgütünden Başkan Konakcı'ya Destek

7 Ekim Pazartesi günü, CHP Eskişehir İl ve İlçe Başkanları, her ay düzenli olarak gerçekleştirilen İlçe Başkanları Toplantısı için Çifteler'de toplandı. CHP Örgütü toplantı sonrası Başkan Konakcı'ya yapılan çirkin saldırıyı da kınadı.

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Çifteler'deki toplantının ardından bir açıklama yaptı. Yalaz;

"7 Ekim Pazartesi Günü CHP Eskişehir İl ve İlçe Başkanları olarak Çifteler İlçemizde, İlçe Örgütümüzün ev sahipliğinde İlçe Başkanlarımızla bir araya geldik. Her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz eşgüdüm İlçe Başkanları toplantılarını, aylık periyodik olarak her seferinde farklı farklı olmak üzere tüm ilçelerimizde gerçekleştirmeye başladık. Her ay farklı bir ilçede toplantılarımızı gerçekleştirip, ilçelerimizin durumlarını hep birlikte görmek, ölçmek ve çözümlerimizi hep birlikte üretmek, kısacası koordineli çalışarak mutlak sonuçlara ulaşmak ve her ilçemizde yurttaşlarımızla birebir ilgilenmekte kararlıyız. Düzenlediğimiz ilçe başkanları toplantılarında ilçe ilçe, mahalle mahalle üye sayılarımızdaki artışı gözlemliyor ve başlattığımız üye kampanyalarına hemşehrilerimizin yoğun ilgi göstermesinden büyük bir mutluluk duyuyoruz. Her geçen gün daha da çoğalan fertlerimize Cumhuriyet Halk Partisi ailemize katıldıkları için teşekkür ediyoruz.


Çifteler ilçemizde düzenlediğimiz toplantımızda ülkemiz, kentimiz ve ilçelerimiz için üzerimize düşen yapmamız gereken sorumluluklarımızı tartışıp bilgi ve fikir alışverişinde bulunduk. Türkiye’nin birinci partisi olmanın verdiği heyecan ve gurur ile sorumluluklarımızın da bilinciyle erken veyahut zamanında yapılacak ilk genel seçim için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. 


Kimseyi ötekileştirmeyip, kutuplaştırmadan, halkımız için halkımız ile birlikte 'Ne ezen ne ezilen; insanca hakça bir düzen!' şiarıyla hareket ediyoruz! Yurttaşlarımıza halkın iktidarının sözünü veriyoruz!" dedi.

Başkan Konakcı'ya Destek

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden Vatan Partisi İlçe Başkanı Mesut Tuna tarafından, kadın kimliği üzerinden hakaret ve saldırıya uğrayan Başkan Zehra Konakcı'ya CHP Örgütü tam destek verdi.

Çifteler'deki toplantıda yapılann kamuoyu duyurusuna İl Başkanı Yalaz ve tüm CHP'li İlçe Başkanları ortak imza attı.

Yapılan açıklamada;

"27 Eylül 2024 Cuma günü, Çifteler Belediye Başkanımız Sayın Zehra Konakcı’ya bir sosyal medya platformu üzerinden, “kadın kimliği” esas alınarak, çeşitli hakaretlerde bulunan Vatan Partisi Çifteler İlçe Başkanı ve Çifteler Cumhuriyet Meydanında çay bahçesi işletmeciliği yapan Mesut Tuna’yı kınıyor, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu yineliyoruz. Yargı sürecinin takipçisi olacağımızı duyuruyoruz. 


Belediye Başkanımız Sayın Konakcı’nın, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde verdiği seçim vaatlerinden birisi olan 'Çifteler Cumhuriyet Meydanının yenilenmesi' konusunda çalışmalara başlaması üzerine, önceki dönemlerde kendisine verilen ancak Çifteler Belediyemiz ile sözleşmesi bulunmayan, işletme ruhsatına dahi sahip olunmayan çay bahçesi için Mesut Tuna’ya daha önce defalarca 'işletmeyi boşaltması' yönünde ikazlarda bulunulmasına rağmen kendisinden olumlu manada hiçbir dönüt alınmamıştır. Son ikazın üzerine bahse konu şahısın sosyal medyadan yaptığı hakaretleri kınıyor, CHP Eskişehir İl ve İlçe Başkanları olarak, Zehra Konakcı Başkanımızın yanında olduğumuzu yineliyoruz." ifadelerine yer verildi.