Bu Nasıl Bir Akıl Tutulmasıdır?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi vatandaşların hijyene ulaşmasını kolaylaştırmak adına çok önemli bir hamleye imza attı ama...

Bazı akıl tutulması yaşayan insanlar bu adım üzerinden EBB'yi eleştiriyor. Bu en kibar tabirle hastalıklı ve çağ dışı bir düşünce yapısıdır. Aynı zamanda çok yersiz bir eleştiridir.

Şimdi gelelim konuya...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi regl olan kadınlara aylık 1 paket hijyenik ped desteği projesi başlattı. Bu projeden Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi'ne başvuran her kadın yararlanabiliyor. Bu projeyi EBB bir iki gün önce bilboard'lardan duyurdu. Bu duyuru üzerine, konu kadın ve "regl" olunca bazı çağ dışı figürlerden eleştiri gecikmedi.

Sağlıklı ve belirli yaş aralığındaki her kadının, vücut fonksiyonları gereği her ay yaşadığı "regl" döngüsü ayıp veya günah bir şey değil. Öncelikle bunu akıllarına soksunlar. Bir ikincisi regl döneminde hijyen sağlık açısından çok önemli. Sağlık ve hijyene ulaşım da zengin fakir her vatandaşın temel hakkıdır. Bunu destekleyen her proje de alkışı sonuna kadar hak eder. Bunun a partisi b partisi olmaz.

Ayrıca 21. yüzyılda yaşayan bir erkek olarak bu konuları açıklamak zorunda kalmaktan da hicap duyuyorum. Kadınların hayatını biz erkekler neden tartışıyoruz? Biraz kaba olacak ama başka tabir de bulamıyorum. Sana ne kardeşim kadının reglinden, pedinden? Belediye de böyle bir proje yapıyorsa, herkese ulaşabilmek adına alenen duyurusunu yapacak. Bunda utanılacak ne var?

Rahat bırakın kardeşim kadınları! Herkesin eşit olduğu bir dünyada kimse kimseye hele ki zaruri bir yaşam fonksiyonu üzerinden saldıramaz.

Son olarak da şunu söylemek isterim...

Hijyenik ped fiyatları ülkemizde birçok ürün gibi oldukça pahalı. Elbette herkes için pahalı değil ama temel bir ihtiyacın zengin fakir herkesin alabileceği fiyatlarda olması gerekir. 100-150 lira bandında bir paket ped bence ucuz değil. Üstelik bir paketin yeterli olmadığı da göz önüne alındığında sağlıklı bir kadın, elinde olmayan sebepler ile ayda 200-300 lira hiyjenik pede harcamak zorunda. Bu dar gelirli bir vatandaş için hatırı sayılır bir rakam.

Bu açından bakıldığında da EBB'nin destek hamlesi çok yerinde olmuş. Emeği geçenleri tebrik ederim.

Herkese sevgiler, saygılar...