POLİTİKA

"Ben Böyle Şeyleri Sorun Etmem"

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ziyareti esnasında yaşanan protokol krizi ile ilgili açıklama yaptı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'nin makam odasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ziyareti sebebiyle bir araya gelen CHP'liler içinde Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un ayakta kalması dikkatleri çekmişti.

Tepebaşı ve Büyükşehir'in ve başkanların sosyal medya hesaplarından servis edilen fotoğraflarda Başkan Kurt'un ayakta olduğu görünüyordu. Başkan Kurt'un daha sonra kendisine koltuk bulunmasına karşın  bir süre ayakta görüşmeyi takip etmesi kent kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Başkan Kurt bu hadise sonrasında Eskişehir Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu.

Kazım Kurt açıklamasında;

"Genel Başkanımızın Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde odaya biraz geç girdim. O sırada Genel Başkanımız konuşma yapıyordu, gazetecilerin sorularını yanıtlıyordu. Oda da çok kalabalıktı hareket edecek bile yer yoktu. Arkadaşlarımız yer verdi ancak kameraların önünden geçmek ve konuşmayı bölmek istemedim. Sandalye uzatmaya çalıştılar ancak gürültüye gerek yok dedim. O yüzden ayakta dinlemeyi tercih ettim. Genel Başkanımızın konuşması bittikten ve kalabalık biraz dağıldıktan sonra oturdum. Ben böyle şeyleri sorun eden biri değilim. Orada canlı yayın yapılırken kameraların önünden geçip gazetecilerin işini bölmek hoş olmazdı. Durum bundan ibarettir. O yüzden kimse bu durumun altında bir şey aramasın." ifadelerine yer verdi.