SPOR

Başkan Ünlüce: "Eskişehirspor'u Yalnız Bırakmayacağız"

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ayşe Ünlüce, ETİ Lifalif 5. Uluslararası Yarı Maratonu lansmanında Eskişehirspor ile ilgili konuştu.

Haber: Buğrahan Doğangil

16.08.2024 Cuma (bugün) saat 10.00'da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin ETİ sponsorluğunda düzenlediği ETİ Lifalif 5. Uluslararası Yarı Maratonu ve Spor Festivali'nin basın lansmanı düzenlendi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ve beraberindeki düzenleme komitesi, lansman sonrası basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı.

Basından gelen, "Eskişehirspor'a 3 belediyenin öncü olacağı bir somut destek organizasyonu vardı. Bu çerçevede Büyükşehir'in somut adımları oldu mu? Ne gibi destekler gelecek?" Bu konudaki gelişmeler ne durumda?" minvalindeki soruya EBB Başkanı Ünlüce;

"Biz seçimden önce zaten Eskişehirspor'a elimizden gelen desteği verme sözü vermiştik. Bu doğrultuda seçimden sonra da öncülük yapmaya çalıştık. Kazım Başkan ilk olarak bu fikirle bize geldi. 3 belediye başkanı olarak biz de Kazım Kurt'un girişimiyle öncü olmaya karar verdik ve bir istişare topantısı düzenledik. Bu toplantıya Eskişehirspor'un eski başkanları olsun, şehrin önde gelenleri olsun, Eskişehirspor'da eskiden forma giymiş önemli isimler olsun büyük ölçüde katıldı. Bizleri bu durum çok memnun etti.

Ben de açıkçası bu toplantı ile ilk defa Eskişehirspor'a özel bir toplantıya katılmış oldum. Toplantıyı dikkatle takip ettim ve konu ile ilgili bilgiler topladım. Eskişehirspor'un çok zor durumda olduğu malum. Bunu görebiliyoruz. Ancak ben Eskişehirspor'un kurtarılamaz durumda olduğunu düşünmüyorum. Şehir bir araya gelirse, herkes taşın altına elini koyarsa Eskişehirspor kurtarılabilir. 

Toplantıda bir grup Eskişehirspor'un borcu ödenmez, kulübün adı değişsin 'FK' olsun gibi bir tez ortaya koydu. Diğer grup ise asla bunu kabul etmeyeceklerini Eskişehirspor isminin asla değişmemesi gerektiğini söyledi. Bunun sonucunda Eskişehirspor'un borçlarının ödenmesi ve şirketleşmesi, hisselerin satışı ile Eskişehirspor'a kaynak oluşturulması ve kurulacak üst kurulun Eskişehirspor'un şeffaf şekilde borçlarını takip etmesi, ödemesi gibi bir fikir ortaya çıktı. Hepimiz buna sıcak baktık.

Daha sonra 3 başkan olarak konuyu Vali Bey'e taşıdık. Vali Bey ile bir toplantı yaptık ve durumu aktardık. Akabinde daha küçük bir toplantıyı ETO ev sahipliğinde yaptık. Burada üst kurul kurulması fikri ve çıkış yolları detaylıca konuşuldu. Biz bu anlamda elimizden geleni yaptık. Bundan sonra Eskişehir'in tüm bileşenlerinin Eskişehirspor'a maddi ve manevi destek olmak için bir araya gelmesi lazım. Yalnızca 3 belediye ne Eskişehirspor'un tüm borcunu ödeyebilir ne de çok büyük finansal kaynaklar yaratabilir.

Biz amatör kulüplere verdiğimiz desteklerden Eskişehirspor'a da pay veriyoruz. Bunun dışında da deplasman giderlerini karşılama sözü verdik. Yine şirketlerimiz üzerinden ve çeşitli sponsorluk anlaşmaları ile Eskişehirspor'a destek vermeye çalışacağız. Eskişehirspor'u yalnız bırakmayacağız. Ama bu tek başımıza olmaz. Herkesin desteğini bekliyorum, lütfen Eskişehirspor'a sıkı sıkıya sahip çıkalım." şeklinde yanıt verdi.

"Eskişehirspor ile Gurur Duydum"

Başkan Ünlüce konuşmasının bir kısmında ise Eskişehirspor'a olan tutkudan ve kulübün büyüklüğünden söz etti.

Ünlüce;

"Geçtiğimiz günlerde bir Karadeniz turuna gittim. Ben Eskişehir'de insanların Eskişehirspor'a ne denli büyük bir tutkuyla bağlı olduklarını biliyorum, hissediyorum. Ancak Rize'de, Trabzon'da Eskişehirspor bayraklarını görünce bu tutkunun çok daha büyük olduğunu bir kez daha anladım, gurur duydum." dedi.

Büyükşehir'den Eskişehirspor'a Somut Destekler Verildi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehirspor'a destek konusunda somut adımlar atıldığını açıkladı. Kamuoyunda oluşan "Büyükşehir'den somut destek gelecek mi?" sorusuna yanıt olarak yetkililer net yanıtlar verdi.

EBB bugüne kadar Kalabak Su ve KENTAŞ A.Ş. şirketleri üzerinden Eskişehirspor'a hatırı sayılır bir kaynak sağlandığını açıkladı. Yine bu desteklerin farklı şirketler üzerinden, belediyenin bütçesi doğrultusunda devam edeceğini de söylediler.

Ayrıca Büyükşehir'in düzenlediği organizasyonlardan ve elde edilen sponsorluk gelirlerinden Eskişehirspor'a ekstra kaynak aktardığını ve EBB'nin düzenleyeceği hemen hemen tüm etkinliklerden elde edilen gelirlerden Eskişehirspor'a kaynak aktarılmaya devam edileceği de yetkililerin açıklamalarında yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi bilindiği üzere ilk etapta Eskişehirspor'un deplasman masraflarını karşılama sözü de vermişti. Bu sözünü tutmaya hazırlanan EBB farklı projeler ile de Eskişehirspor'a destek olmaya ve zor gününde Eskişehirspor'u yalnız bırakmamaya devam ediyor.